Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Μπουρλά: Θα χρειαστεί τρίτη δόση του εμβολίου Pfizer και ετήσιος εμβολιασμός

 


Άλμπερτ Μπουρλά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.05.2021
Βρείτε μας
''Θα χρειαστεί τρίτη δόση εμβολίου στους οκτώ μήνες και επανάληψη κάθε χρόνο'' υπογράμμισε ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.
Την ανάγκη και για τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού, οκτώ μήνες μετά τη δεύτερη, ανέδειξε ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας, Άλμπερτ Μπουρλά.
Εμβολιασμός στη Ρωσία κατά του κορονοϊού.  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.05.2021
Κόσμος
Ιταλία: Αφυδατωμένη η φοιτήτρια που δέχτηκε 6 δόσεις εμβολίου Pfizer - Ίσως χρειαστεί νέο εμβολιασμό
Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ και των Δελφών για την πανδημία, εξήγησε πως το διάστημα ανοσίας για το εμβόλιο της Pfizer είναι τουλάχιστον έξι μήνες, ενώ προέβλεψε ότι κάθε χρόνο θα πρέπει να γίνεται μια επαναληπτική δόση.
Επανέλαβε την άρνησή του για απελευθέρωση των πατεντών, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα κι αν γινόταν αυτό, θα χρειάζονταν χρόνια για τον οποιονδήποτε να στήσει την απαραίτητη υποδομή.
Στο θέμα της τιμής η εταιρεία του ήδη παράσχει εμβόλια ακόμα και σε τιμή κόστους, αναλόγως με τις οικονομικές δυνατότητες των κρατών που το αγοράζουν.
Πέλλα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.05.2021
Ελλάδα
Μήνυση από την οικογένεια της 68χρονης στην Πέλλα που πέθανε μετά τον εμβολιασμό της με Pfizer
Για τον όγκο παραγωγής, οι εταιρείες έχουν ήδη τη δυνατότητα να παράγουν στα επίπεδα που χρειάζεται ανέφερε, συμπληρώνοντας πως στόχος της Pfizer είναι να παράγει 3 δισ. δόσεις για όλο τον κόσμο φέτος και 4 δισ. δόσεις το 2022.
Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος το χάπι ότι θα είναι σύντομα διαθέσιμο, όμως διεμήνυσε πως επιστήμη είναι σαν τον έρωτα:

«Μπορεί να σου προσφέρει τη μεγαλύτερη απόλαυση και τη μεγαλύτερη αποτυχία», οπότε πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί μέχρι το τέλος των κλινικών ερευνών. Ωστόσο τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι ενθαρρυντικά, ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Βροχερός καιρός σε αρκετές περιοχές και πτώση της θερμοκρασίας

  Facebook Twitter E-mail Copy link Print Συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα μας σήμερα το κύμα κακοκαιρίας «Κασσάνδρα» και σύμφωνα με το  Meteo...