Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Ποινική δίωξη στον 36χρονο ιερέα για την επίθεση στους μητροπολίτες

Ποινική δίωξη στον 36χρονο ιερέα για την επίθεση στους μητροπολίτες

Στον εισαγγελέα ο 37χρονος ιερέας για την επίθεση εναντίον μητροπολιτών του συνοδικού δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ



Ακολουθήστε μας στο Google news

Ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή, ασκήθηκε σε βάρος του 36χρονου ιερέα ο οποίος εξαπέλυσε χθες επίθεση με καυστικό υγρό κατά επτά μητροπολιτών, ενός αστυνομικού και δύο δικηγόρων, στη Μονή Πετράκη.

Ο καθαιρεθείς ιερέας οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας με καθυστέρηση, καθώς κρίθηκε ότι έπρεπε να προηγηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και για το λόγο αυτό συνοδεία αστυνομικών είχε οδηγηθεί νωρίτερα σήμερα στο Δρομοκαϊτειο.

Μετά τον εισαγγελέα ο δράστης της πρωτοφανούς επίθεσης παραπέμφθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Εξερχόμενος από το Εισαγγελικό κτίριο δήλωσε στους δημοσιογράφους:«Δεν ήξερα ότι θα κάνω κακό. Ζητώ συγνώμη. Τα υπόλοιπα θα τα πει ο δικηγόρος μου».

Εξιτήριο για τους μητροπολίτες 

Στο μεταξύ, εξιτήριο πήραν σήμερα οι επτά μητροπολίτες που χθες έπεσαν θύματα της επίθεσης.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο ΚΑΤ, στο νοσοκομείο παραμένει μόνο ο αρχιμανδρίτης- Γραμματέας Συνοδικού, ο οποίος έφερε σοβαρότερο έγκαυμα δέρματος τραχήλου και οπισθοωτιαίας χώρας και παρέμεινε για περαιτέρω νοσηλεία και αντιμετώπιση στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων. 

Στο ΚΑΤ διακομίστηκαν οι μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου, ενώ εκεί προσήλθε και ο μητροπολίτης Άρτησης. Οι τρεις ιεράρχες έφεραν ελαφρά εγκαύματα δέρματος, τους δόθηκε ιατρική φροντίδα από το εξειδικευμένο προσωπικό της Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου και έλαβαν εξιτήριο, αναφέρει το νοσοκομείο σε σημερινή ανακοίνωσή του.

Αντίστοιχα, εξιτήριο έλαβαν σήμερα οι μητροπολίτες: Γουμενίσσης, Κηφισίας, Δρυινουπόλεως-Κονίτσης και Κασσανδρείας, όμως για τον μητροπολίτη Κηφισίας θα γίνει επανεξέταση το Σάββατο 26/6/2021.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου «Γεννηματάς», όπου διακομίστηκαν από το Γ.Ν.Α «Λαϊκό» οι τέσσερις μητροπολίτες: «Εξετάστηκαν αρχικά από την Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου και βρέθηκαν να έχουν ήπια βλάβη του κερατοειδούς για την οποία έλαβαν την δέουσα αγωγή.

Μετέπειτα εκτιμήθηκαν από την Πλαστική Χειρουργική και βρέθηκαν να έχουν περιορισμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άνω άκρα για τα οποία έλαβαν την κατάλληλη αγωγή»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της Χαμάς

  ΚΟΣΜΟΣ  / Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, 18:44:49 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τον Τζο Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της...