Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Η σημασία των προοδευτικών δυνάμεων σε έναν κόσμο που αλλάζει

 Η σημασία των προοδευτικών δυνάμεων σε έναν κόσμο που αλλάζει

EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Ακολουθήστε μας στο Google news 

Από το Βερολίνο, όπου συμμετείχε για πρώτη φορά με το καθεστώς του παρατηρητή σε τακτική συνάντηση των Ευρωσοσιαλιστών ηγετών, ο Αλέξης Τσίπρας εξέπεμψε μήνυμα «να μην μείνουμε προσηλωμένοι στις συνταγές του χθες, που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία και την καταστροφή».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο περιθώριο δεξίωσης του SPD, μίλησε για μια Ευρώπη και έναν κόσμο που αλλάζει θεωρώντας κρίσιμο να ενισχυθούν οι προοδευτικές δυνάμεις.

Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την ανάγκη για αλλαγή σε ένα κόσμο που δεν θα είναι ίδιος μετά την πανδημία και κυριαρχία επί τέσσερις δεκαετίες του νεοφιλελεύθερου μοντέλου που όμως «έχει αρχίσει πια να κλονίζεται».

Ο Αλ. Τσίπρας επικεντρώθηκε στα ζητήματα της πανδημίας και της κλιματικής αλλαγής που μας αναγκάζουν να ξαναδούμε και να ξαναθυμηθούμε ξεχασμένες προτεραιότητες και ανάγκες.

«Την ανάγκη πάνω από όλα να στηρίξουμε τη δημόσια Υγεία, με σταθερά και δυνατά, ισχυρά συστήματα Υγείας και κοινωνικής Πρόνοιας. Την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση που απειλεί να καταστρέψει τον πλανήτη. Την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής που έχει επιφέρει η ραγδαία όξυνση των ανισοτήτων τα τελευταία χρόνια», όπως είπε.

Έκρινε πως με αυτά το δεδομένα είναι κρίσιμο παντού στην Ευρώπη «να ενισχυθούν οι προοδευτικές δυνάμεις που μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα κρίσιμα αυτά ζητήματα και να καλύψουν τις βασικές κοινωνικές ανάγκες που έχουν προκύψει».

Τέλος, αναφερόμενος στη πιθανότητα να προκύψει προοδευτική κυβέρνηση σε μία κρίσιμη χώρα, όπως η Γερμανία το επόμενο διάστημα είπε πως «θα είναι κρίσιμη για την επόμενη μέρα της Ευρώπης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...