Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Ερντογάν: Βγάζει ξανά το Γιαβούζ για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

 


Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.06.2021
Βρείτε μας
Το γεωτρύπανο Γιαβούζ βρίσκεται για συντήρηση και θα επιστρέψει σύντομα στο πεδίο δράσης του, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο.
Γεωτρήσεις στη Μεσόγειο αναμένεται να αρχίσει ξανά το Γιαβούζ όπως ενημέρωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Μιλώντας στην τελετή όπου ανακοίνωσε την ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε πως το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ ετοιμάζεται να πιάσει ξανά δουλειά«Στη Μεσόγειο θα κάνουμε άλλη μια κίνηση. Το πλοίο μας Γιαβούζ βρίσκεται για συντήρηση στο λιμάνι Τάσουτζου. Συνεχίζει τις προετοιμασίες συντήρησης για την επόμενη αποστολή του. Με τη βοήθεια του Θεού σύντομα θα επιστρέψει στο πεδίο δράσης του για να ξεκινήσει γεωτρήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Χωρίς καμία διάθεση να αφήσει στην άκρη την προκλητική ρητορική, ο Ερντογάν υπογράμμισε επίσης πως η Τουρκία κάνει πλέον με τα δικά της πλοία σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις, ενώ δεν ενδιαφέρεται για το «ποιος θα πει τι».
«Διότι από εδώ και πέρα έχει σημασία το τι λέμε εμείς. Η απόφαση είναι δική μας», τόνισε χαρακτηριστικά
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ηurriyet, αναφέρθηκε ξανά στις διεκδικήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
«Βλέπουμε το Διεθνές Δίκαιο. Τι λέει η Λωζάνη; Τα νησιά δεν μπορούν να τα στρατιωτικοποιήσουν. Όμως βλέπετε ότι τα έχουν στρατιωτικοποιήσει», ανέφερε.
Σε ομιλία του, δε, στο περιθώριο της άσκησης «Θαλασσόλυκος», ο Ακάρ μίλησε ξανά και για τη «Γαλάζια Πατρίδα».
«Εμείς δεν έχουμε βλέψεις στα εδάφη, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα κανενός. Όμως είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατέψουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα στις θάλασσες μας και στη Γαλάζια Πατρίδας μας όπως και στην Κύπρο», υποστήριξε.
Υπενθυμίζεται όχι χθες (05/06), ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα εγκαίνια του λιμανιού Φίλιος, ανακοίνωσε ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Φατίχ», ανακάλυψε ένα νέο κοίτασμα φυσικού αερίου 135 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, μετά από γεωτρήσεις στο πεδίο Amasra -1, στα βόρεια του πεδίου Σακάργια.
«Η γεώτρηση του πλοίου Φατίχ ανακάλυψε συγκέντρωση φυσικού αερίου στο πεδίο Amasra -1, άνω των 135 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων», τόνισε.
Πλέον, τα συνολικά αποθέματα αερίου της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα, είναι περίπου 500 δισ. κυβικά μέτρα.
150 yıllık bir hayal olan Filyos Limanı’nın açılışını ve Doğal Gaz İşleme Tesisleri’nin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ετοιμάζουν χερσαία εισβολή στον Λίβανο, υπόσχονται «απελευθέρωση» του Ιράν

  φωτογραφία αρχείου | AP Photo/Julia Nikhinson  ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ   30.09.24 18:19 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link Print Διάγγε...