Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

LIVE οι δηλώσεις Μπάιντεν: "Η ατζέντα μου δεν είναι κατά της Ρωσίας, αλλά υπέρ των Αμερικανών"

 


Ο Μπάιντεν στη Γενεύη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.06.2021
Βρείτε μας
Το άρθρο ανανεώνεται
Ολοκληρώθηκε το κρίσιμο τετ-α-τετ Βλαντίμιρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν. Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η συνέντευξη Τύπου του Αμερικανού Προέδρου.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν ξεκίνησαν την κατ' ιδίαν συνάντησή τους λίγο πριν τις 15:00 (ώρα Ελλάδας) και ολοκληρώθηκε μετά από περίπου τρεισήμισι ώρες.
«Αν και έχουμε διαφορές, θέλω ο Πούτιν να καταλάβει γιατί λέω ό,τι λέω και γιατί κάνω ό,τι κάνω» τόνισε αρχικά στην ομιλία του ο Μπάιντεν.
«Του είπα πως η ατζέντα μου δεν είναι κατά της Ρωσίας. Αντιθέτως, είναι υπέρ των Αμερικανών πολιτών» ξεκαθάρισε έπειτα. Όπως είπε, στην ατζέντα του συμπεριλαμβάνεται η μάχη κατά του κορονοϊού, η αμερικανική οικονομία, οι σχέσεις με τις άλλες χώρες και η προστασία των Αμερικάνων.
Μάλιστα, τόνισε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα θα είναι «πάντα» στο τραπέζι καθώς «είναι στο DNA της χώρας μας»:
«Δεν είναι ότι κυνηγάμε τη Ρωσία όταν καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έχει απλά να κάνει με το ποιοι είμαστε. Πώς μπορώ να είμαι Πρόεδρος των ΗΠΑ και να μην μιλάω ανοιχτά για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;».
Επίσης, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι είπε στον Πούτιν πως «δεν θα ανεχτεί» την παρέμβαση στη δημοκρατία των ΗΠΑ.
«Το κλίμα σε όλη τη συνομιλία ήταν καλό και θετικό» είπε έπειτα περιγράφοντας την τετ-α-τετ συνάντησή τους.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε επίσης πως «θα μάθουμε σε διάστημα από έξι μήνες έως δύο χρόνια εάν οι ΗΠΑ θα έχουν στρατηγικό διάλογο με τη Ρωσία».
Τέλος, πριν ξεκινήσουν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων, είπε ότι «αυτό έχει να κάνει με το πώς κινούμαστε από εδώ και πέρα».
Νωρίτερα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την εκτίμηση ότι μετά τις συνομιλίες με τον Μπάιντεν, η Ρωσία και οι ΗΠΑ μπορούν να επιλύσουν όλες τους τις διαφορές, ενώ έκανε λόγο για «αχτίδα ελπίδας» για μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ανάμεσα στη Ρωσία και στις ΗΠΑ.
Όπως είπε, οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις ήταν πάντα πραγματιστικές, ενώ παρατήρησε ότι δεν έχει «ψευδαισθήσεις», μετά τις συνομιλίες με τον Μπάιντεν.
Παράλληλα, ανέφερε πως οι δύο ηγέτες δεν αντήλλαξαν προσκλήσεις για πραγματοποίηση επισκέψεων.
Σε ό,τι αφορά τις εμπορικές σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ, ο Πούτιν τόνισε ότι ο όγκος τους αυξάνεται, εκφράζοντας την ελπίδα να συνεχιστεί αυτή η τάση.
«Όλα εξαρτώνται από τις ΗΠΑ, δεν είμαστε εμείς που επιβάλλουμε περιορισμούς» δήλωσε, αναφερόμενος στις προοπτικές ανάπτυξης των διμερών εμπορικών σχέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μπάιντεν για θάνατο Νασράλα: «Δικαιοσύνη για χιλιάδες Αμερικανούς, Ισραηλινούς και Λιβανέζους»

  Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 20:14 REUTERS/Mike Segar Τι δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν Share: Share via Facebook   Share via ...