«Κλειδώνει» η απόκτηση 4 κορβετών - Οι GoWind το φαβορί - «Κλειδώνει» το Αιγαίο το Πολεμικό Ναυτικό
Facebook Twitter Whatsapp

Αν συμφωνία οριστικοποιηθεί, θα προβλέπεται η ναυπήγηση των δύο πρώτων στη Γαλλία και των άλλων δύο δεύτερο χρόνο σε ελληνικά ναυπηγεία.
 

Σε ένα επιπλέον βήμα για την ενίσχυση του Στόλου προχωράει η κυβέρνηση αφού «κλείδωσε» η απόφαση για μία συμφωνία έως το τέλος του έτους απόκτησης και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό τεσσάρων κορβετών. Επισημαίνεται ότι από την ώρα που συμφωνήθηκε η αγορά των τεσσάρων φρεγατών Belharra, οι Γάλλοι είχαν διατυπώσει και μία επίσης δελεαστική πρόταση για τρεις κορβέτες Gowind (με οption για αγορά ακόμη μίας) και οι συζητήσεις ανάμεσα σε Αθήνα και Παρίσι ήταν ήδη από τότε αρκετά προχωρημένες. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, η κυβέρνηση κατέληξε στην απόφαση να προμηθευτεί τέσσερις κορβέτες, με τις γαλλικές Gowind να έχουν το προβάδισμα, μετά και τις εισηγήσεις του ΓΕΝ για το μεγάλο πλεονέκτημα που θα προσφέρουν στο Ναυτικό σε συνδυασμό και με τις φρεγάτες.

Εφόσον η συμφωνία οριστικοποιηθεί, θα προβλέπει – κατά τις ίδιες πληροφορίες – οι δύο πρώτες κορβέτες να ναυπηγηθούν στη Γαλλία και οι άλλες δύο να ναυπηγηθούν σε δεύτερο χρόνο σε ελληνικά ναυπηγεία. Το σχήμα παράδοσης των κορβετών δεν θα διαφέρει πολύ σε σχέση με τους χρόνους παράδοσης των φρεγατών Belharra. Τουλάχιστον οι δύο πρώτες θα παραδοθούν ταχύτατα. Για την πρώτη ο χρόνος παράδοσης είναι το 2025 και η δεύτερη πιθανότατα την επόμενη χρονιά.