Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Ένταση και επεισόδια με Ρομά στοv Ασπρόπυργο - Κλειστή η Αττική Οδός

 


Ένταση με Ρομά στον Ασπρόπυργο  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.10.2021
Βρείτε μας
Οι Ρομά που διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 20χρονου κατά τη διάρκεια της αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα, έκαψαν όχημα της Αττικής Οδού.
Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής (24/10) στον Ασπρόπυργο, στον κόμβο της Μαγούλας, όπου Ρομά έκλεισαν την Αττική Οδό.
Ρομά οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 20χρονου, ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στο Πέραμα, έκλεισαν τον δρόμο, στη θέση Ρουπάκι, ενώ σύμφωνα με τον Alpha έκαψαν ένα όχημα της Αττικής Οδού.
Παράλληλα, αφού έκλεισαν την Αττική Οδό, στον κόμβο της Μαγούλας, έβαλαν φωτιά σε λάστιχα, έστησαν οδοφράγματα, πυρπόλησαν κάδους, ενώ άρχισαν να πετούν πέτρες προς την Αστυνομία, μόλις έκανε την εμφάνισή της.
Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και ο «Αίαντας» της ΕΛ.ΑΣ, όπως και και πυροσβεστικά οχήματα.
Λόγω των επεισοδίων στο σημείο, έχει κλείσει το ρεύμα κυκλοφορίας στην Αττική Οδό, ενώ γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον ΣΕΑ Ασπροπύργου.
Την ίδια ώρα, συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιείται και στο Πέραμα, όπου έχουν έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κατα μήκος της Λεωφόρου Ειρήνης, ενώ στην πλατεία Ηρώων βρίσκονται περίπου 50 αντιεξουσιαστες.
Υπενθυμίζεται πως και χθες (23/10) σημειώθηκαν και πάλι επεισόδια με αστυνομικούς και Ρομά στην περιφερειακή του Αιγάλεω στο ύψος του Ασπρόπυργου.

Οργή από την οικογένεια του νεκρού

Στομεταξύ, ξεχειλίζει η οργή στον καταυλισμό των Ρομά στον Ασπρόπυργο όπου ζούσε ο 20χρονος με την οικογένειά του.
Ο νεαρός, ο οποίος ήταν σεσημασμένος για κλοπές, ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος στο τρίτο.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πατέρας του ζήτησε δικαιοσύνη για τον θάνατο του παιδιού του, ενώ οι υπόλοιποι συγγενείς του απειλούν με αντίποινα.

«Θέλω μια Δικαιοσύνη από το Κράτος. Δεν ήταν αστυνομικοί αυτοί που κυνήγησαν τα παιδιά; Τι πήρανε; Ένα αυτοκινητάκι πήρανε. Τι ήταν; Εγκληματίες ήταν; Θέλω μια Δικαιοσύνη από τον νόμο. Δεν μπορούσαν να τους σκίσουν τα λάστιχα, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι να τον τραυματίσουν, δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν;» ανέφερε.

Η αδελφή του, δε, όπως και η γυναίκα του φώναζαν κατά των αστυνομικών, ζητώντας να «σαπίσουν στη φυλακή».
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κοινότητας των Ρομά, Βασίλης Πάντζος, έκανε λόγο για «ρατσιστικό έγκλημα», αλλά και «έγκλημα μίσους».
«Να γίνει έρευνα και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία, γιατί κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή. Έριξαν πάρα πολλές σφαίρες. Δεν μπορούσαν να ρίξουν στα λάστιχα του αυτοκινήτου; Φαίνεται η οργή και το μίσος των αστυνομικών, από τον αριθμό των σφαιρών που έριξαν. Είναι ρατσιστικό έγκλημα. Από θαύμα έζησαν και τα άλλα δύο παιδιά που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μ. Βορίδης: Έχει και υποχρεώσεις η ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική στρατηγική των χωρών Βαλκανίων

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Σάββατο 18 Μαΐου 2024, 13:33:08 /   Τελευταία Ενημέρωση: 18:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Η Ελλάδα έχει μία συνεπή θέση, υποστηρίζει τη...