Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Επίθεση με βιτριόλι: Σε διάσκεψη το δικαστήριο, σε λίγο η απόφαση

 

EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ



Εντός των επομένων ωρών αναμένεται η απόφαση για την ενοχή της Εφης Κακαράντζουλα στην πολύκροτη δίκη αναφορικά με την άγρια επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, καθώς η συνεδρίαση διακόπηκε μετά την ολοκλήρωση των συνηγόρων υπεράσπισης.

Οι δικηγόροι της 37χρονης επεδίωξαν να πείσουν το δικαστήριο για τη μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Ο συνήγορός της Σάκης Κεχαγιόγλου ζήτησε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου λέγοντας πως μόνο αυτό το ελαφρυντικό διεκδικεί για την εντολέα του καθώς η οικονομική της κατάσταση δεν της επιτρέπει να δείξει εμπράκτως την ειλικρινή της μεταμέλεια.

Λίγο πριν αποσυρθεί το δικαστήριο για να διασκευτεί, ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, ζήτησε το λόγο για να απαντήσει στην υπεράσπιση τονίζοντας τα εξής:

«Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, τη ζωή της κατέστρεψε. Ρίχνοντας στο πρόσωπο το καυστικό υγρό, αποδέχονταν ότι μπορεί να το εισπνεύσει, να το καταπιεί, να πάει στον τράχηλο και να πεθάνει... Ήταν εκδίκηση που έφθανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου».

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή της 37χρονης για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κάνοντας λόγο για ανθρωποκτόνο εγωισμό αλλά και για σχέδιο εξόντωσης με το βιτριόλι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Al Jazeera: «Εγκληματική πράξη η απόφαση του Τελ Αβίβ να κλείσει τις δραστηριότητές μας στο Ισραήλ»

  Newsbomb Το  Al Jazeera  ήταν από τα λίγα διεθνή μέσα ενημέρωσης που βρίσκονταν στη Γάζα. Στην επίσημη τοποθέτησή του,  το Al Jazeera κατα...