Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Άνγκελα Μέρκελ: Έφθασε στην Αθήνα «μία από τις πιο μισητές γυναίκες στην Ελλάδα»

 


Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.10.2021
Βρείτε μας
Τι έγραψε η Bild για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου στη χώρα μας.
Ελληνικό έδαφος πάτησε η Άνγκελα Μέρκελ, το αεροπλάνο της οποίας προσγειώθηκε στη χώρα μας το βράδυ της Πέμπτης, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Η γερμανική αποστολή αναχώρησε άμεσα για την περιοχή του Λυκαβηττού, όπου η Γερμανίδα καγκελάριος θα έχει ιδιωτικό δείπνο στην οικία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Υπενθυμίζεται ότι η Μέρκελ αποδέχθηκε την πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Σλοβενίας και αναμένεται να αποχαιρετήσει την Ευρώπη από την Αθήνα, στέλνοντας μηνύματα προς Τουρκία (όπου συνάντησε και τον Ερντογάν κατά την τελευταία της επίσκεψη ως καγκελάριος της Γερμανίας στις 16 και 17 Οκτωβρίου) και Δύση.Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα, τις τελευταίες ώρες της 16ετους διαδρομής της στην Καγκελαρία, λίγο πριν παραδώσει τα σκήπτρα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στον Όλαφ Σόλτς, ολοκληρώνοντας ένα μεγάλο κεφάλαιο, όχι μόνο για τη γερμανική πολιτική σκηνή, αλλά και για την Ευρώπη γενικότερα, είναι υψηλού συμβολισμού, καθώς έχει χαρακτήρα απολογισμού των ελληνογερμανικών σχέσεων.
Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ούλρικε Ντέμερ χαρακτήρισε την επίσκεψη στην Αθήνα «σημαντικό δείγμα της στενής - και σε πνεύμα εμπιστοσύνης - συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».
Παράλληλα, σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά θέματα κοινών συμφερόντων, όπως η αντιμετώπιση των προκλήσεων σχετικά με το Κλίμα, η Υγεία και η Μετανάστευση, στα οποία η Γερμανία και η Ελλάδα συνεργάζονται στενά.

Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα γίνει αύριο, στις 10:30 το πρωί, δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ αμέσως μετά, στις 11:00, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση εργασίας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο ΜητσοτάκηΒασικό θέμα στην ατζέντα των συζητήσεων θα έχουν οι ελληνοτουρκικές και οι ευρωτουρκικές σχέσεις, μετά και τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Επί τάπητος θα τεθούν επίσης το μεταναστευτικό, το ενεργειακό, όπως και οι διμερείς σχέσεις, η οικονομική συνεργασία, αλλά και ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα όπως η κατάσταση στη Λιβύη.
Μετά τη συνάντηση, οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε κοινές δηλώσεις.
Ο πρωθυπουργός, άλλωστε, έχει ήδη εκφράσει το σεβασμό του στο πρόσωπο της απερχόμενης Γερμανίδας Καγκελάριου στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των χωρών- μελών της ΕΕ, υπογραμμίζοντας πως «στην κρίσιμη στιγμή, πήγε κόντρα στις εισηγήσεις των υπουργών της και αποφάσισε να κρατήσει την Ελλάδα στην ΕΕ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Al Jazeera: «Εγκληματική πράξη η απόφαση του Τελ Αβίβ να κλείσει τις δραστηριότητές μας στο Ισραήλ»

  Newsbomb Το  Al Jazeera  ήταν από τα λίγα διεθνή μέσα ενημέρωσης που βρίσκονταν στη Γάζα. Στην επίσημη τοποθέτησή του,  το Al Jazeera κατα...