Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Επιστρέφουν ο δακτύλιος και ο συνωστισμός στα ΜΜΜ, ενώ θεριεύει η πανδημία

 

EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ



Με αύξηση της επιτρεπόμενης πληρότητας από το 65% στο 85% στα μέσα μαζικής μεταφοράς απαντά η κυβέρνηση στα προβλήματα συνωστισμού που παρατηρούνται και αναμένεται να ενταθούν από σήμερα λόγω επιστροφής του δακτυλίου στην πρωτεύουσα.

Την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται, η απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες σε ΦΕΚ για τα μέτρα προστασίας προβλέπει αύξηση της επιτρεπόμενης πληρότητας στο 85% για τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, του ΟΑΣΘ, το Μετρό και το τραμ. Οσοι, πάντως, χρησιμοποιούν τα μέσα διαπιστώνουν συχνά, ιδιαίτερα στις ώρες αιχμής, ότι ο συνωστισμός είναι αφόρητος και οι επιβάτες αναγκάζονται να στριμώχνονται σε πληρότητες άνω του 100%.

Το πρόβλημα αποδίδεται στην έλλειψη μέσων από την κυκλοφορία αλλά και του προσωπικού που απαιτείται για να τα κινήσει. Ενδεικτική είναι η απόφαση της εταιρείας ΣΤΑ.ΣΥ. (Σταθερές Συγκοινωνίες) να διαθέσει δύο συρμούς που κινούνται στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στη γραμμή 1 του Ηλεκτρικού (Πειραιάς-Κηφισιά). Ειδικά στη γραμμή 1, οι ελλείψεις είναι τεράστιες λόγω παλαιότητας τροχαίου υλικού, αλλά η προσθήκη των δύο συρμών ελάχιστα αναμένεται να προσφέρει, ενώ απειλεί να προκαλέσει περαιτέρω αραίωση των δρομολογίων στις γραμμές 2 και 3.

Οι κυβερνητικοί αρμόδιοι, πάντως, συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι όλα είναι «καλώς καμωμένα» και τα δρομολόγια είναι αυξημένα σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Χαρακτηριστική της στάσης τους είναι η ανακοίνωση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) την περασμένη Παρασκευή.

Εκεί, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ήδη ετοίμαζε την αύξηση της επιτρεπόμενης πληρότητας στο 85%, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωνε ότι μόλις το 2-3% των δρομολογίων ξεπερνά σε πληρότητα το 65% σε ώρες αιχμής. Οσοι χρησιμοποιούν τα μέσα, προφανώς γνωρίζουν την αλήθεια..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Al Jazeera: «Εγκληματική πράξη η απόφαση του Τελ Αβίβ να κλείσει τις δραστηριότητές μας στο Ισραήλ»

  Newsbomb Το  Al Jazeera  ήταν από τα λίγα διεθνή μέσα ενημέρωσης που βρίσκονταν στη Γάζα. Στην επίσημη τοποθέτησή του,  το Al Jazeera κατα...