© Φωτογραφία : SOOC/Nikos Libertas
Ολοένα και περισσότερα τα στοιχεία αναφορικά με το κύκλωμα ελληνοποιήσεων, στο οποίο εμπλέκονται δεκάδες αστυνομικοί.
Βαρύ είναι το κατηγορητήριο για τους εμπλεκομένους στο κύκλωμα με τις παράνομες ελληνοποιήσεις, στο οποίο συμμετείχαν και δεκάδες αστυνομικοί.
Η εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Αθήνας άσκησε, κατά περίπτωση, διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος σε βάρος των 20 συλληφθέντων – μεταξύ αυτών είναι και ένστολοι. Κατά τις πληροφορίες είναι συνολικά 34 οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί εντός των οποίων και ένας Διοικητής Τμήματος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το ποσό των 320.000 ευρώ.
Οι διώξεις αφορούν τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκίας υπαλλήλου για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντά του κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, δωροδοκίας υπαλλήλου για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντά του από κοινού κατ’ εξακολούθηση και κατά μόνας, ψευδούς βεβαίωσης, διευκόλυνσης εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολίτη από κοινού και κατά συρροή, από υπαίτιους που ενήργησαν με σκοπό την κερδοσκοπία και κατ’ επάγγελμα.
Επίσης, ασκήθηκαν διώξεις για: Διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας με δυσχέρανση των ερευνών των αστυνομικών αρχών για σύλληψη και απέλασή τους, διακίνηση ναρκωτικών (αγορά και κατοχή), συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση, συνέργεια στη διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολίτη τρίτης χώρας και συνέργεια στη διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας με δυσχέρανση των ερευνών.Σημειώνεται πως το συνολικό κέρδος του κυκλώματος φαίνεται να ήταν τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει το MEGA.
«Ξέπλυμα» ποινικών με βαρύ παρελθόν
Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες της ίδιας πηγής, το κύκλωμα συνδεόταν με πολλά «βαριά» ονόματα ποινικών στους οποίους «βάπτιζαν» Έλληνες.
Ειδικότερα, τούς χορηγούσαν νόμιμα δελτία ταυτότητας, διαβατήρια και άλλα έγγραφα σε ποινικούς, προκειμένου να «σβήσουν» με αυτό τον τρόπο το εγκληματικό τους παρελθόν και να μπορούν να κινούνται ελεύθερα.Για την προμήθεια αυτών των εγγράφων χρέωναν ακόμα και 30.000 ευρώ.
Στο πελατολόγιο ήταν κυρίως άτομα με καταγωγή από την Αλβανία, που είχαν «ανοιχτούς λογαριασμούς» με το νόμο. Τα έγγραφα που τους χορηγούνταν, τους «φωτογράφιζαν» κυρίως ως ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση.
Πελάτης και ο δολοφονηθείς βενζινοπώλης στη Νίκαια
Μεταξύ των προσώπων που ήταν στο πελατολόγιο ήταν και ο βενζινοπώλης ο οποίος είχε πέσει νεκρός στο κατάστημά του στη Νίκαια στις 16 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, ο αλβανικής καταγωγής άνδρας είχε προμηθευτεί μια πλαστή ελληνική ταυτότητα από το κύκλωμα.Το θύμα είχε βαρύ ποινικό μητρώο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου