Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

«Από το τμήμα ανηλίκων μου είχαν πει να μην κάνω τίποτα» λέει η μητέρα της 12χρονης

 

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI



Τι ισχυρίστηκε η 37χρονη στην απολογία της λίγο πριν την προσωρινή προφυλάκισή της. Ο Μίχος, τα παιδιά της και το τμήμα ανηλίκων.

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας μια ημέρα πριν την απολογία των τριών ανδρών που κατηγορούνται για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής και ενώ επίκεινται νέα εντάλματα σύλληψης.

Η 37χρονη μητέρας του ανήλικου κοριτσιού που βίωσε τις αρρωστημένες ορέξεις των φερόμενων παιδοβιαστών σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζει πως έχει τη στήριξη των παιδιών της, ισχυρίζεται πως έπεσε θύμα του Ηλία Μίχου καθώς της «έριχνε στάχτη στα μάτια» και σημειώνει πως από το τμήμα ανηλίκων της είχαν πει να μην κάνει τίποτα «για να μην καταλάβει κανένας ότι έκανε καταγγελία».

Η μάνα της 12χρονης, στη χθεσινή της απολογία, αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Περιέγραψε την καθημερινότητά της με το παιδί ως απόλυτα φυσιολογική :«Πήγαινε στο σχολείο κανονικά και το μεσημέρι την έπαιρνα εγώ από το σχολείο μαζί με τα αδέρφια της ή όταν δούλευα εγώ πήγαινε ο πατέρας της» ενώ για την παρουσία της στο κατάστημα του Μίχου είπε πως «πήγαινε όταν την φώναζε μετά το ολοήμερο σχολείο» και αυτό μπορεί να ήταν τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα.

«Δεν το είχα ανεξέλεγκτο το παιδί (...). Δεν υπάρχει περίπτωση να το ήξερα εγώ αυτό και να μην του είχα βγάλει τα μάτια» ισχυρίστηκε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Η μητέρα είπε ακόμα πως είχε στη μικρή «απόλυτη εμπιστοσύνη» όπως και στον Μίχο που «ήταν άνθρωπος της εκκλησίας, είχε πολλούς γνωστούς στην γειτονιά, ηθοποιούς, πολιτικούς». Μάλιστα ισχυρίστηκε πως ο 53χρονος προφυλακισμένος της έριχνε «στάχτη στα μάτια».

Όλες αυτές τις ημέρες «μιλάω κάθε ημέρα με τα παιδιά μου και τα παιδιά μου κλαίνε και με ζητάνε. Δε φταίω σε τίποτα, θα αυτοκτονήσω χωρίς τα παιδιά μου» ισχυρίστηκε και επανέλαβε πως δεν γνώριζε τίποτα για τους βιασμούς.

Δεν έκρυψε την οργή της για τον Ηλία Μίχο λέγοντας πως «ένα μήνα κρατιέμαι να μην πάω να τον σκοτώσω» και αναφερόμενη στο τμήμα ανηλίκων αποκάλυψε πως της είχαν πει «να μην κάνω τίποτα για να μην καταλάβει κάτι κανένας ότι έκανα καταγγελία για να τον παρακολουθούν».

Επανέλαβε το διάλογο που είχε με την σύζυγο του Μίχου ενώ είχει προχωρήσει ήδη στην καταγγελία και πως της είπε να πάνε σ' ένα δικηγόρο «να υπογράψουμε ένα χαρτί ότι δεν θα το καταγγείλω και εκείνη θα με βοηθούσε οικονομικά με το παιδί».

Για τα άλλα παιδιά είπε ότι «δεν είναι κακοποιημένα».

Η απολογία της μητέρας -εκ του αποτελέσματος- δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα καθώς διατάχθηκε να προφυλακιστεί και οδηγήθηκε προσωρινά στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η θεία και η αδελφή της 12χρονης

Κατηγορηματικά αποκλείει η θεία της 12χρονης από τον Κολωνό, να έχει οποιαδήποτε ανάμειξη στην σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση του παιδιού η μητέρα του παιδιού. Η γυναίκα που βρήκε στο κινητό της 12χρονης τα «πειστήρια» της φρικώδους ιστορίας, κατέθεσε χθες στην ανακρίτρια υπέρ της 37χρονης κατηγορουμένης για μαστροπεία.

Η 18χρονη αδελφή του παιδιού κατέθεσε ότι η ανήλικη δεν είχε δώσει κανένα σημάδι. «Όταν πηγαίναμε μαζί βόλτα ήταν πολύ χαρούμενη». Ανέφερε επίσης πως «στο κατάστημα του κ. Μίχου πήγαινε δύο φορές περίπου την εβδομάδα για να βγάζει ένα χαρτζιλίκι. Έπαιρνε 10 ευρώ από αυτή τη δουλειά και τα έφερνε σπίτι».

Φέρεται επίσης να δήλωσε στην δικαστική λειτουργό: «Αρνούμαι τις κατηγορίες που βαρύνουν την μητέρα μου. Η μαμά μου ήταν πάντα σε πρώτη θέση για ότι μας συνέβαινε και πάντα μας υπερασπιζόταν όταν μας μιλούσε κάποιος άσχημα. Η μάνα μου ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο και ας έχουμε οικονομικά προβλήματα. Παρά τα οικονομικά προβλήματα που έχουμε δεν μας έχει λείψει ποτέ τίποτα. Η μητέρα μας είναι σε όλα δίπλα μας τρέχει συνέχεια για να βοηθήσει την οικογένεια της και δεν μας έχει παρατημένα».


► Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η δημοσιοποίηση του περιεχομένου της κατάθεσης που έδωσε η 12χρονη απ' τον Κολωνό για τη φρίκη που βίωνε. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών Αντώνης Ελευθεριανός διέταξε έρευνα για το πώς διέρρευσε η κατάθεση της 12χρονης στα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου της συζήτησης που είχε με παιδοψυχολόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου