Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Επεισοδιακή συνάντηση Δένδια-Κουλέμπα υπό τον ήχο των σειρήνων στο Κίεβο

 

ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ/EUROKINISSI



Τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντιμίτρι Κουλέμπα, στο Κίεβο διέκοψαν σήμερα άδοξα οι σειρήνες που ήχησαν στην πόλη για ρωσικούς εναέριους βομβαρδισμούς, με αποτέλεσμα να καταφύγουν, μαζί με την ελληνική αντιπροσωπεία, σε καταφύγιο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. 

Πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου ειδήσεων αναφέρουν ότι εκρήξεις ακούσθηκαν στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, λίγο αφού ήχησαν οι σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού.

Νωρίτερα, Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε μαζί με τον Ουκρανό ομόλογό του το μνημείο πεσόντων υπερασπιστών της Ουκρανίας, όπου ο Νίκος Δένδιας κατέθεσε ανθοδέσμη, αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε το υπουργείο Εξωτερικών στο Twitter.

Το Κίεβο έχει δεχθεί από τη Δευτέρα επανειλημμένους βομβαρδισμούς από ρωσικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα - καμικάζι, που έπληξαν κυρίως ενεργειακές και άλλες καίριες για το ουκρανικό κράτος υποδομές, αφήνοντας πίσω και νεκρούς αμάχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου