Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν τον διαστημικό σταθμό επικοινωνιών του Κυβερνητικού Κέντρου Επικοινωνιών της Ουκρανίας στην περιοχή της Οδησσού, δήλωσε ο Ιγκόρ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, σε ενημέρωση στις 18 Οκτωβρίου.

Επίσης, ο ρωσικός στρατός χτύπησε όλες τις καθορισμένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις διοίκησης και ελέγχου, ουκρανικά ενεργειακά συστήματα και οπλοστάσια με ξένα όπλα.

Η νέα έκθεση για τη διεξαγωγή ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία κάνει επίσης λόγο για τις επιτυχίες των ρωσικών στρατευμάτων στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ρωσικού στρατιωτικού τμήματος, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέλαβαν την Gorobyevka στην περιοχή Kharkov κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Την ίδια ώρα, οι ημερήσιες απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προς αυτή την κατεύθυνση σε προσωπικό ξεπέρασαν τα 60 άτομα.

Για άλλη μια φορά, ο ρωσικός στρατός απέτρεψε τις προσπάθειες να περάσει τον εχθρό πέρα ​​από τον ποταμό Zherebets στην κατεύθυνση Krasnolymansky, με αποτέλεσμα η ουκρανική πλευρά να χάσει 46 από τους μαχητές της. Επιπλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις της RF έπληξαν τα εργαστήρια για την επισκευή σταθμών ραντάρ στην επιχείρηση του συγκροτήματος Iskra κοντά στην πόλη Zaporozhye.

Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας έδειξε πλάνα από πυροβολισμούς από αντιαρματικά πυροβόλα MT-12 Rapira 100 χλστ στο χώρο εκπαίδευσης VVO, όπου κινητοποιημένοι εκπαιδεύονται για να συμμετάσχουν σε ειδική επιχείρηση. Στην καταγραφή, οι έφεδροι πυροβολούν στόχους που μιμούνται «εχθρικά» τανκς σε απόσταση έως και ενός χιλιομέτρου.