Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Προφυλακιστέοι οι τρεις που κατηγορούνται για τον βιασμό του 15χρονου

 

© Tinnakorn Jorruang | Dreamstime.com



Το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν οι 4 από τους 6 ανηλίκους που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό 15χρονου. Οι τρεις εξ αυτών οδηγούνται στη φυλακή.

Στη φυλακή οδηγούνται οι τρεις από τους τέσσερις ανήλικους κατηγορούμενους για τον ομαδικό βιασμό συνομήλικου τους στο Ίλιον.

Ο τέταρτος ανήλικος που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 χρόνια, αφέθηκε ελεύθερος λόγω ηλικίας με περιοριστικούς όρους, που ορίστηκαν σε υποχρεωτική εμφάνιση ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κατοικίας του, καθώς και σε παρακολούθηση από κοινωνικό λειτουργό.

Οι υπόλοιποι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν νέα προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη, η οποία τους δόθηκε καθώς συναίνεσαν στην κράτηση τους κατά μία επιπλέον ημέρα από αυτήν που λήγει το όριο για την παραμονή υπό κράτηση χωρίς απολογία.

Απολογούμενοι οι 15χρονοι μαθητές φέρονται να αποδέχθηκαν ένα μέρος των πράξεων που τους αποδίδονται, χωρίς να αποδέχονται ότι βίασαν το αγόρι που τους κατήγγειλε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ανήλικοι φέρονται να αναφέρθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις χωρίς χρήση βίας ή απειλής για τις οποίες φέρονται να ισχυρίζονται πως γίνονταν «στο πλαίσιο ερωτικού πειραματισμού» και αναφέροντας πως «οι ρόλοι ήταν εναλλασσόμενοι».Ο εφιάλτης που βίωσε ο 15χρονος ήταν συστηματικός και κράτησε περίπου έναν μήνα προτού βρει την δύναμη να μιλήσει στους γονείς του και εκείνοι να κάνουν τις σχετικές καταγγελίες που οδήγησαν στην ταυτοποίηση οκτώ συνομήλικών του και τη σύλληψη έξι εξ αυτών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ τα περιστατικά ομαδικού βιασμού, μαγνητοσκόπησης και διαπόμπευσης του παιδιού ξεκίνησαν στις αρχές Νοεμβρίου και πραγματοποιούνταν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο που βρίσκεται περίπου δύο χιλιόμετρα από το σχολείο του μαθητή. 

Σημειώνεται ότι κατά τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στα σπίτια τους εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν επτά κινητά που φέρεται να περιέχουν πορνογραφικό υλικό, αλλά και μικροποσότητες ναρκωτικών.

Οι αρχές κάνουν λόγο για περιστατικό με πρωτοφανή σκληρότητα, με τα παιδιά να κατηγορούνται για συμμορία που διέπραξε βιασμό κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση για πορνογραφία ανηλίκων, καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου