Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Αντίστροφα για τις εκλογές: Πότε θα στηθούν κάλπες Πιθανές ημερομηνίες

 




Το χρόνο που θα στηθεί η κάλπη ζυγίζει ο Κ.Μητσοτάκης, προκειμένου να λάβει πλέον τις οριστικές του αποφάσεις.

Το βέβαιον είναι ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη, με το Μαξίμου να έχει δυο πλάνα ως προς το χρόνο που θα κληθούν οι πολίτες να ψηφίσουν.

Το Plan A προβλέπει το στήσιμο της κάλπης 2 ή 9 Απριλίου, με λίγες πιθανότητες να επιλεγεί η 26η Μαρτίου. Σε μια τέτοια περίπτωση τυχόν δεύτερες εκλογές θα διεξαχθούν στις 14 ή 21 Μαΐου, αντιστοίχως!

Το Plan Β, αντιθέτως, προβλέπει πρόωρες εκλογές στις 14 ή στις 21 Μαΐου, καθώς και σε αυτή την περίοδο δεν θίγονται με το χρόνο διεξαγωγής τυχόν δεύτερων εκλογών οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Στα υπέρ του Plan A ότι θα έχουν δοθεί οι αυξήσεις στους συνταξιούχους (σε όσους δοθούν), ενώ θα έχουν υπάρξει και η αύξηση στον κατώτατο μισθό και θα αξιοποιηθεί το market pass. Επίσης, στο ότι θα αφαιρεθεί χρόνος από την αξιωματική αντιπολίτευση να προετοιμαστεί.


Για αυτό και οι ημερομηνίες 2 ή 9 Απριλίου μοιάζει αυτή τη στιγμή η πιθανότερη εξέλιξη, όπως, άλλωστε, έδειξε και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης με τη συνέντευξή του στο Mega την Παρασκευή το πρωί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου