Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Δημοσκόπηση στην Τουρκία: Τεράστια η πτώση για τον Ρ.Τ.Ερντογάν (φωτό) Σε ακόμα μία δημοσκόπηση το κόμμα του Ερντογάν φαίνεται να έχει χάσει την δυναμική του

 




Σε ακόμη μία δημοσκόπηση στην Τουρκία, το κόμμα του προέδρου Ερντογάν φαίνεται να χάνει έδαφος.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αντιμετωπίζει ένα διττό μέτωπο, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Εσωτερικά φαίνεται πως οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης έχουν συνασπιστεί εναντίον του, ενώ στην εξωτερική πολιτική έχει απομονωθεί.

Ακόμη, τον τελευταίο καιρό έχει εντείνει την κόντρα του με τον Ιμάμογλου, ο οποίος συσπείρωσε ένα μεγάλο κομμάτι της Αντιπολίτευσης καθώς και χιλιάδες Τούρκων, οι οποίοι διαδήλωσαν στο πλευρό του, στέλνοντας μηνύματα στον Ερντογάν ενόψει των επικείμενων εκλογών και στη σκιά των μεθοδεύσεων για την πολιτική εξόντωσή του.

Εξαιρετικής σημασίας είναι τα ευρήματα της τελευταίας έρευνας της εταιρείας δημοσκοπήσεων ORC της Τουρκίας. Οι συμμετέχοντες της έρευνας που έγινε σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη, κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα «Αν γίνονταν εκλογές ποιο κόμμα θα ψηφίζατε».

Στην Κωνσταντινούπολη, μετά την σύλληψη και φυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου, το κόμμα του Ερντογάν εμφανίζει νέα πτώση 10 μονάδων, επίσης μεγάλη πτώση εμφανίζει το κόμμα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Την ίδια ώρα, παρουσιάζεται άνοδος στο κόμμα του Κιλιτσντάρογλου και της Ακσενέρ. Σημαντική πτώση φαίνεται να παρουσιάζει το φιλοκουρδικό κόμμα HDP.

Στη Σμύρνη, πρώτο έρχεται το ΛΡΚ της αξιωματικής αντιπολίτευσης με μεγάλη διαφορά, ενώ το κυβερνών κόμμα παρουσιάζει σημαντικές απώλειες όπως και το κόμμα του Μπαχτσελί σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2018. Άνοδο παρουσιάζει το Καλό κόμμα και πτώση το φιλοκουρδικό κόμμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η ημέρα των αντιθέσεων του Μπάιντεν και του Τραμπ σηματοδοτεί μια σουρεαλιστική εκστρατεία

  Ο Μπάιντεν μιλά σε εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, ενώ ο Τραμπ παρακολουθεί μια ημέρα κατάθεσης στο δικαστήριο για την υ...