Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν μια ενοποιημένη ομάδα ξένων μισθοφόρων στη ΛΔΔ

 


Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν μια ενοποιημένη ομάδα ξένων μισθοφόρων στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ

Το έργο του πληρώματος πυροβολικού του οβιδοφόρου Giacint των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας - RIA Novosti, 1920, 24/12/2022
Το έργο του πληρώματος πυροβολικού του οβιδοφόρου «Hyacinth» των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Φωτογραφία αρχείου
Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 24 Δεκεμβρίου - RIA Novosti. Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε μια ομάδα ξένων μισθοφόρων στη ΛΔΔ, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας .
«Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, κατά τη διάρκεια επιθετικών επιχειρήσεων, τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν μια συνδυασμένη τακτική ομάδα ξένων μισθοφόρων και νίκησαν μονάδες της 10ης ταξιαρχίας ορεινής επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του οικισμού Razdolivka του Ντόνετσκ. Λαϊκή Δημοκρατία», αναφέρει η έκθεση.
Οι ανεπανόρθωτες απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν σε 60 στρατιωτικούς και μισθοφόρους, τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και τρία φορτηγά.
Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, πυροβολαρχίες επιτέθηκαν σε δύο ουκρανικές ταξιαρχίες στην περιοχή του Χάρκοβο.
Ουκρανός στρατιώτης εκτοξεύει θήκες φυσιγγίων από τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού κοντά στο Artemovsk - RIA Novosti, 1920, 23/12/2022
Αμερικανός αξιωματικός κατονόμασε τον παράγοντα που λειτουργεί κατά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας
«Έως 50 Ουκρανοί στρατιώτες, τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και δύο φορτηγά καταστράφηκαν», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.
Απώλειες υπέστησαν και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην κατεύθυνση Κρασνολιμάνσκι.
«Ως αποτέλεσμα των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών και των πυρών πυροβολικού <...> καταστράφηκαν περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιωτικοί, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και τέσσερα οχήματα», σημείωσε το υπουργείο Άμυνας.
Τα ρωσικά μαχητικά εξάλειψαν επίσης περισσότερα από 40 στρατιωτικά AFU, τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και έξι οχήματα στην κατεύθυνση Yuzhnodonetsk.
Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky - RIA Novosti, 1920, 22/12/2022
Η αμοιβή του πιο ακριβού κωμικού στον κόσμο: δύο δισεκατομμύρια και Patriot για μπότα
«Πυραυλικά στρατεύματα και πυροβολικό της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων έπληξαν: το διοικητήριο της 65ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του οικισμού Lezhino και η αποθήκη πυραύλων και όπλων πυροβολικού στην περιοχή του οικισμού Novoselivka, στην περιοχή Zaporozhye, καθώς και 53 μονάδες πυροβολικού, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 92 περιοχές», πρόσθεσε το τμήμα.
Επιπλέον, ο ρωσικός στρατός κατέρριψε ένα αεροσκάφος Su-27 και ένα ελικόπτερο Mi-8 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 15 drones.
Η Μόσχα ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε στόχο του «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου εδώ και οκτώ χρόνια». Για αυτό, όπως δήλωσε ο αρχηγός του κράτους, σχεδιάζεται η αποστρατικοποίηση και η αποναζοποίηση της Ουκρανίας, η προσαγωγή στη δικαιοσύνη όλων των εγκληματιών πολέμου που ευθύνονται για «αιματοβαμμένα εγκλήματα κατά αμάχων» στη ΛΔΔ και στο ΛΔΚ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Το Ισραήλ άνοιξε το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ

  ΚΟΣΜΟΣ  / Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, 08:59:25 /   Τελευταία Ενημέρωση: 13:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα τους εντατ...