Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Εκρήξεις συγκλόνισαν το Κίεβο και αρκετές περιοχές της Ουκρανίας

 


Εκρήξεις σημειώθηκαν στις περιοχές Κίεβο, Χάρκοβο, Βίνιτσα της Ουκρανίας και Κίεβο

Κίεβο - RIA Novosti, 1920, 31/12/2022
Κίεβο. Φωτογραφία αρχείου
Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 31 Δεκεμβρίου - RIA Novosti. Εκρήξεις χτύπησαν στις περιοχές του Κιέβου, του Χάρκοβο και της Βίνιτσα της Ουκρανίας, γράφει η «Strana.ua».
"Αναφέρονται εκρήξεις στις περιοχές του Κιέβου, του Χάρκοβο και της Βίνιτσα. Νωρίτερα έγραψαν ότι η αεράμυνα εργαζόταν εκεί", αναφέρει το δημοσίευμα.
Άποψη της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ στο Κίεβο - RIA Novosti, 1920, 21/12/2022
Η ουκρανική διοίκηση περιμένει ρωσικά τανκς στο Κίεβο
Διευκρινίζεται ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν και στο τμήμα της περιοχής Χερσώνα που ελέγχεται από το Κίεβο. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, εκεί λειτουργεί σύστημα αεράμυνας.
Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο ανέφερε επίσης εκρήξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα και προέτρεψε όλους να πάνε να καταφύγουν.
Επιπλέον, εκρήξεις σημειώθηκαν στο Χμελνίτσκι, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης Σεργκέι Γκάμαλι.
Νωρίτερα το Σάββατο, κηρύχθηκε αεροπορικός συναγερμός σε όλη τη χώρα.
Ουκρανικός στρατός - RIA Novosti, 1920, 31/12/2022
Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ενέκρινε μια νέα διαδικασία στρατιωτικής εγγραφής στρατευσίμων
Από τις 10 Οκτωβρίου, ο ρωσικός στρατός εξαπολύει πυραυλικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ενέργειας, αμυντικής βιομηχανίας, στρατιωτικής διοίκησης και επικοινωνιών σε όλη την Ουκρανία . Όπως δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αυτή ήταν μια απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση που οργάνωσε το καθεστώς του Κιέβου στη γέφυρα της Κριμαίας και σε άλλες επιθέσεις σε πολιτικά αντικείμενα στη Ρωσία . Έκτοτε, ειδοποιήσεις αεροπορικών επιδρομών ανακοινώνονται καθημερινά στις ουκρανικές περιοχές, μερικές φορές σε ολόκληρη τη χώρα. Ο πληθυσμός αντιμετωπίζει πολύωρες έκτακτες διακοπές ρεύματος, νερού και θέρμανσης.
Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας Denys Shmygal , όλοι οι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί και οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί, δεκάδες υποσταθμοί διαφόρων τάξεων και οι γραμμές υψηλής τάσης έχουν υποστεί ζημιές στη χώρα. Όπως παραδέχτηκε ο Volodymyr Zelensky στις αρχές Δεκεμβρίου, επί του παρόντος είναι αδύνατο να αποκατασταθεί πλήρως το ουκρανικό ενεργειακό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αγρίνιο: 23χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος σε δύσβατο υπαίθριο σημείο κοντά στην Λεπενού Εντοπίστηκε νεκρός το πρωί της Τετάρτης, από τον πατέρα του 08.05.2024 | 13:27

  «Τέλος» στη ζωή του έβαλε το πρωί της Τετάρτης (8/5) ένας 23χρονος στο Αγρίνιο, καθώς βρέθηκε απαγχονισμένος από τον πατέρα του νεκρός σε ...