Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Ευχετήρια επιστολή Τσαβούσογλου για την 25η Μαρτίου με υποσχέσεις για το μέλλον

 

Μεβλούτ Τσαβούσογλου

AP Photo/Khalil Hamra



Αποφασισμένος να συμβάλει στη θετική δυναμική που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην ευχετήρια επιστολή που απέστειλε για την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου στον Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, δίνει τις ευχές του για την εθνική γιορτή και σημειώνει ότι είναι βέβαιος ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας οι οποίες υφίστανται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας θα παγιωθούν στο μέλλον. Παράλληλα, όπως γίνεται επίσης γνωστό, δηλώνει αποφασισμένος να συμβάλει περαιτέρω στην τωρινή θετική δυναμική η οποία επικρατεί στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας.

Επιπλέον, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ευχαριστεί για μια ακόμη φορά την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη και τη βοήθεια την οποία προσέφεραν στην Τουρκία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.

Η επιστολή έχει τη σημασία της, καθώς έρχεται έπειτα από μια μακρά περίοδο προκλήσεων, τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Κυπριακό. Ωστόσο, μετά τον μεγάλο σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, το κλίμα έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κόσμος 09.05.2024 - 10:13 Το τέλος της Συμφωνίας των Πρεσπών - Σαρωτική νίκη των εθνικιστών του VMRO: Άνοιγουν το δρόμο στο σκέτο “Μακεδονία

Το VMRO – DPMNE είχε αντιταχθεί με σφοδρότητα στη Συμφωνία των Πρεσπών  - Παρακολουθεί η Αθήνα  Σ αρωτική νίκη, η οποία είναι πιθανό να το ο...