Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Reuters Καθημερινή ενημέρωση

 

Reuters

Καθημερινή ενημέρωση

Ο Xi φεύγει από τη Μόσχα μετά από μια επίδειξη αλληλεγγύης, η Ουγκάντα ​​ψηφίζει νόμο που καθιστά έγκλημα την ταυτοποίηση ως LGBTQ και όλα είναι στραμμένα σε μια υψηλού κινδύνου απόφαση της Fed .

Της Linda Noakes

Τα κορυφαία νέα της ημέρας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ αναχωρούν μετά από δεξίωση προς τιμήν της επίσκεψης του Κινέζου ηγέτη στη Μόσχα, 21 Μαρτίου 2023.

Επιχειρήσεις & Αγορές

  • Οι αρχές των ΗΠΑ πρόκειται να εξετάσουν μέτρα για περαιτέρω ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας σήμερα, μαζί με σενάρια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η περιφερειακή τράπεζα First Republic Bank .
  • Ενώ η πρόσφατη αναταραχή στην αγορά έχει αμβλυνθεί, η συνεδρίαση της Federal Reserve είναι πλέον το κύριο επίκεντρο, με τους επενδυτές να διχάζονται για το αν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αναγκαστεί να σταματήσει τον κύκλο πεζοπορίας της.
  • Οι ελβετικές αρχές επέβαλαν περιορισμούς στις πληρωμές μπόνους για τους υπαλλήλους της Credit Suisse, μια κίνηση που θα τιμωρήσει τους τραπεζίτες μετά την κρατική διάσωση της τράπεζας πολλών δισεκατομμυρίων φράγκων.
  • Ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή στη Βρετανία αυξήθηκε απροσδόκητα στο 10,4% τον Φεβρουάριο, ωθούμενος από τις τιμές των ποτών σε παμπ και εστιατόρια, έδειξαν επίσημα στοιχεία, μια ημέρα πριν η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοινώσει την τελευταία της απόφαση για τα επιτόκια.
  • Ένταση σχετικά με τα σχέδια μετατροπής της Air India σε μια παγκόσμια αεροπορική εταιρεία με εκατοντάδες νέα αεροσκάφη κυματίζουν στον τομέα των αερομεταφορών καθώς ξένοι αερομεταφορείς ζητούν περισσότερη πρόσβαση στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία του κόσμου.
  • Ο διευθύνων σύμβουλος του TikTok θα πει στους νομοθέτες ότι η κινεζική εφαρμογή μικρού μήκους βίντεο με περισσότερους από 150 εκατομμύρια Αμερικανούς χρήστες δεν μοιράστηκε ποτέ και δεν θα κοινοποιούσε ποτέ δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ με την κινεζική κυβέρνηση εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Και τελικά...

Ο ανθρακούχος αστεροειδής Ryugu φαίνεται από απόσταση περίπου 12 μιλίων κατά τη διάρκεια της αποστολής Hayabusa2 της Ιαπωνικής Διαστημικής Υπηρεσίας στις 30 Ιουνίου 2018

Δύο οργανικές ενώσεις απαραίτητες για τους ζωντανούς οργανισμούς έχουν βρεθεί σε δείγματα που ανακτήθηκαν από τον αστεροειδή Ryugu, υποστηρίζοντας την ιδέα ότι ορισμένα συστατικά ζωτικής σημασίας για την έλευση της ζωής έφτασαν στη Γη σε πέτρες από το διάστημα πριν από δισεκατομμύρια χρόνια. Μάθετε περισσότερα για την ανακάλυψη που έκαναν Ιάπωνες επιστήμονες .

Οι χορηγοί δεν εμπλέκονται στη δημιουργία ενημερωτικών δελτίων ή άλλου περιεχομένου ειδήσεων του Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...