Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Ενημέρωση για το Σαββατοκύριακο του Reuters

 

Ενημέρωση για το Σαββατοκύριακο του Reuters

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Ω ναι, είναι ξανά Σάββατο και είναι το προνόμιό μου να σας φέρω μια σύνοψη του τι συνέβη αυτήν την εβδομάδα και πού θα πάει όλο αυτό στη συνέχεια.

Οι Άλπεις φαίνονται στην ανατολή του ηλίου πίσω από την πόλη της Ζυρίχης, 17 Νοεμβρίου 2020. REUTERS/Arnd Wiegmann

Τράπεζες και αναταραχή: Δεν μπορείς να έχεις το ένα χωρίς το άλλο

  • Μια ανησυχητική εβδομάδα: Η Janet Yellen λέει ότι όλα είναι καλά. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στην Ευρώπη λένε ότι οι τράπεζες της ηπείρου είναι καλά κεφαλαιοποιημένες. Και όμως, οι αγορές μετοχών, ομολόγων και συναλλάγματος συνεχίζουν μια συλλογική φρίκη για την υγεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ενώ η Wall Street αναζητά πιο επιθετική δράση από την Ουάσιγκτον για να στηρίξει τη βιομηχανία.
  • Να τολμήσουμε να ρωτήσουμε τι ακολουθεί; Η Deutsche Bank είναι το πιο πρόσφατο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που έχει υποστεί κρίση εμπιστοσύνης. Η Federal Reserve βλέπει μια πιστωτική κρίση να έρχεται. Βλέπουν το οικονομικό άγχος να επιδεινώνεται; Αυτό θα ήταν ένα σκληρό «όχι». Παρακολουθήστε τα εμπορικά ακίνητα .

Θάνατος, καταστροφή και Ντόναλντ Τραμπ

  • Φωτιά και βροχή: Ο πρώην πρόεδρος προειδοποίησε για «θάνατο και καταστροφή» εάν αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις για πληρωμές σιωπηλών χρημάτων στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς. Ο Τραμπ σχεδιάζει επίσης μια προεδρική εκστρατεία στο Γουάκο του Τέξας, 30 χρόνια μετά την επιδρομή εκεί στο θρησκευτικό Branch Davidian που οργανώθηκε από ομοσπονδιακούς πράκτορες που οδήγησε σε 86 θανάτους. Ένας εκπρόσωπος είπε ότι η τοποθεσία ήταν η αιτία, ενώ ορισμένοι ακροδεξιοί εξτρεμιστές βλέπουν το περιστατικό ως μια θεμελιώδη στιγμή κυβερνητικής υπερβολής.
  • Οι συντηρητικές απόψεις: Ενώ ο Τραμπ προφανώς θα χρησιμοποιούσε οποιοδήποτε κατηγορητήριο για να πυροδοτήσει την οργή μεταξύ των υποστηρικτών, η τακτική μπορεί να μην λειτουργήσει. Ακροδεξιοί ακτιβιστές αντιμετώπισαν την πρόσφατη υποκίνηση του να διαμαρτυρηθεί ως κυβερνητική παγίδα και ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι στην πολιτεία του Νιού Χάμσαϊρ λένε ότι έχουν τελειώσει με τον Τραμπ.

Η Ρωσία επιτίθεται στην ανατολική Ουκρανία

  • Γραμμές στον χάρτη: Ουκρανικές στρατιωτικές εκθέσεις περιέγραψαν σφοδρές μάχες κατά μήκος του μετώπου, αλλά η ρωσική επίθεση έχει μέχρι στιγμής αποφέρει ελάχιστα κέρδη παρά τους χιλιάδες στρατιώτες που σκοτώθηκαν και από τις δύο πλευρές στις πιο αιματηρές μάχες του πολέμου.
  • Άνοιξη: Τα μεγάλα ερωτήματα παραμένουν: Πόσο καιρό μπορεί η Ρωσία να διατηρήσει την επίθεσή της και μπορεί η Ουκρανία να αντιστρέψει την ορμή με μια αντεπίθεση. Τι θα κάνει η Κίνα αφού ο Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε με τον «αγαπητό φίλο» Βλαντιμίρ Πούτιν; Οι ειδικοί ανέλυσαν τη γλώσσα του σώματός τους. Ο Πούτιν έσκυψε και συσπάστηκε, ο Σι ήταν το άλφα αρσενικό, λένε.

Ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ κατηγορεί τον Νετανιάχου για παράβαση του νόμου

  • Pushback: Ο Gali Baharav-Miara είπε ότι ο πρωθυπουργός αγνόησε μια σύγκρουση συμφερόντων με το να εμπλακεί άμεσα στο σχέδιο της κυβέρνησής του για αναθεώρηση του δικαστικού συστήματος. Η προσπάθεια έχει προκαλέσει μαζικές διαμαρτυρίες και βαθύ διχασμό στην ισραηλινή κοινωνία, αλλά ο Νετανιάχου είπε ότι θα προχωρήσει.
  • Δυτική Όχθη: Η Κνεσέτ κατάργησε τμήματα νόμου για τους εκκενωμένους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μια κίνηση που θα επέτρεπε στους Ισραηλινούς να επιστρέψουν σε τέσσερις τοποθεσίες. Αυτό έρχεται αφότου ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ είπε ότι «δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα» ως Παλαιστινιακός λαός.

TikTok: Όταν το βίντεο σύντομης μορφής ακούγεται μεγάλης διάρκειας

  • Πέντε ώρες στην καρέκλα: Ο επικεφαλής της εταιρείας κοινωνικών βίντεο περνούσε μέρος της ημέρας του τυφλωμένος από μέλη μιας επιτροπής του Κογκρέσου που θα ήθελαν να γνωρίζουν εάν η κινεζική εφαρμογή αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια. Κανείς δεν φαίνεται να είναι τόσο ικανοποιημένος με όσα άκουσε.
  • Θα το απαγορεύσουν ή όχι; Είναι απίθανο να συμβεί σύντομα, αλλά οι διαφημιστές και τα αστέρια της πλατφόρμας δεν είναι ενθουσιασμένοι.

Πριν ξεχάσω...

Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς συμφώνησαν να δυσκολέψουν τη ζωή των αιτούντων άσυλο στα σύνορα, ο γόνος του Κόμματος του Κογκρέσου της Ινδίας Ραχούλ Γκάντι αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης δύο ετών και αφαιρέθηκε από την έδρα του στο κοινοβούλιο επειδή προσέβαλε έμμεσα τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι και τη σύνταξη του Εμανουέλ Μακρόν. Τα σχέδια μεταρρυθμίσεων ανέβασαν τη θερμοκρασία στο καζάνι της οργής που καπνίζει που είναι η Γαλλία και κράτησαν τον βασιλιά Κάρολο μακριά από τον ποιοτικό χρόνο στις Βερσαλλίες και στο Μπορντό.

Είναι μια άθλια περίοδος για να είσαι LGBTQ+ στην Ουγκάντα ​​και σε άλλες αφρικανικές χώρες, το να είσαι νέος και Πορτογάλος σημαίνει ότι δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις στα όνειρά σου και να είσαι νέος και στη Γάζα σημαίνει να φεύγεις από το σπίτι για να βρεις δουλειά και να ζήσεις μια αξιοπρεπή ζωή.

Τέλος, η κινεζική μηχανή αναζήτησης Baidu διαθέτει ένα chatbot με τεχνητή νοημοσύνη που γράφει ποιήματα, αλλά δεν θα συζητά τον Xi Jinping, η δωρεάν αποστολή στη λιανική αποδεικνύεται τόσο αληθινή όσο ένα δωρεάν γεύμα και οι επιστήμονες έκαναν νέες ανακαλύψεις για δύο εκπληκτικά θαύματα: τον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν και ένας κομήτης που επισκέφτηκε πρόσφατα τη γειτονιά μας.

Πιστεύουμε ότι μπορεί να σας αρέσει αυτό:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου