Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Αύξηση αποζημίωσης σε πληγέντες αγροτοκτηνοτρόφους στο... και πέντε

 Κυριάκος Μητσοτάκης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


Στην Άγκυρα τον Μάιο ο πρωθυπουργός • Ανέξοδοι πανηγυρισμοί για τα F-35 • Xoντράδες κατά φοιτητών, που υπερασπίζονται τη δημόσια Παιδεία

Με στόχο να κάμψει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, την ώρα που επεκτείνονται τα μπλόκα σε όλη τη χώρα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρόσθετη αποζημίωση από 5.000 έως 10.000 ευρώ για τον εξοπλισμό, που καταστράφηκε, σχεδόν πέντε μήνες μετά την κακοκαιρία.

Σε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό του ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ανερυθρίαστα πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στηρίζει τους αγρότες στις δύσκολες περιστάσεις προαναγγέλοντας ότι την Παρασκευή θα γίνουν αναλυτικές ανακοινώσεις από τη Βουλή.

«Ο αγρότης της Θεσσαλίας έχει δίκιο να παραπονιέται για την καθυστέρηση στην κατάθεση της τροπολογίας» είπε αναφερόμενος στην τροπολογία, που ανακοινώθηκε χθες για διετή αναστολή της πληρωμής ρεύματος για τους πληγέντες αγρότες της Θεσσαλίας και ακολούθως πενταετή ρύθμιση με μηδενικό επιτόκιο.

Ο ίδιος εμφανίστηκε, λοιπόν, ξανά διαλλακτικός απέναντι στους παραγωγούς αλλά εξάντλησε την αυστηρότητα του στο πλαίσιο της σκληρής δεξιάς ατζέντας του «νόμου και της τάξης» και βέβαια της εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων με στόχο τον διακαή πόθο της Ν.Δ.  για ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ. 

Xoντράδες κατά φοιτητών

Παρά τις μαζικές διαδηλώσεις και συνελεύσεις για καταλήψεις ως το ύστατο μέτρο του αγώνα υπεράσπισης της δημόσιας Παιδείας, ο πρωθυπουργός αναπαρήγαγε το αφήγημα του Μαξίμου αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπάνω παρομοιάζοντας φοιτητές με... ληστές.

«Είναι σα να βρισκόμαστε εδώ στο στούντιο δέκα άτομα και να αποφασίζουμε δημοκρατικά να πάμε να ληστέψουμε το διπλανό μπακάλικο» ισχυρίστηκε και δεν δίστασε να επιρρίψει την ευθύνη στους πρυτάνεις ισχυριζόμενος προκλητικά το εξής:

«Οι πρυτάνεις έχουν ευθύνη να ενημερώνουν για παράνομες πράξεις για να εκκενώνει καταλήψεις. Μια συνέλευση φοιτητών δεν μπορεί να νομιμοποιεί την κατάληψη που από τη φύση της ως πράξη είναι παράνομη... Γιατί μια εντός εισαγωγικών δημοκρατική διαδικασία μια συνέλευση φοιτητών δεν μπορεί να δικαιολογεί μια παράνομη πράξη».

Επίσης, υποστήριξε ψευδώς ότι είναι προσωπική του προτεραιότητα η στήριξη του δημόσιου Πανεπιστημίου και ότι η κατάσταση στα ΑΕΙ είναι καλύτερη από ότι ήταν πριν τέσσερα χρόνια αναφερόμενος «στα περιστατικά βίας»

Ανέξοδοι πανηγυρισμοί για τα F-35

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης  γνωστοποίησε ότι θα βρεθεί στην Άγκυρα τον ερχόμενο Μάιο ως ανταπόδωση της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην χώρα μας. Δήλωσε ότι η Ελλάδα θα εκμεταλλευτεί «το καλό κλίμα που έχει δημιουργηθεί» αλλά παραδέχτηκε ότι δεν θα λείψουν οι «αναταράξεις με την Τουρκία».

Κατέφυγε δε σε ανέξοδους πανηγυρισμούς για πολύεξοδη αγορά των F-35 υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι αυτή που διασφάλισε πως τα αμερικανικά όπλα δεν θα χρησιμοποιηθούν κατά ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων.

Χωρίς να λύσει το «μυστήριο» γύρω από τα αμερικανικά μαχητικά 5ης γενιάς, τον αριθμό και το κόστος τους, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και 40 δισ., ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως η επιστολή του ΥΠ.ΕΞ. των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη του βάθους και της αυτοτέλειας των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ECDC: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων κοκκύτη - 60.000 περιπτώσεις σε 16 μήνες

  Newsroom  Ανανεώθηκε:  Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 14:40 Δραματική είναι η αύξηση των κρουσμάτων κοκκύτη στην Ευρώπη παρά το γεγονός ότι μπορεί...