Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Ενημέρωση Σαββατοκύριακου Από την καθημερινή ενημέρωση του Reuters Από τον Robert MacMillan, συντάκτης του Reuters.com Weekend

 Israel avoids ceasefire order, pounds southern Gaza (Το Ισραήλ αποφεύγει την εντολή κατάπαυσης του πυρός, σφυροκοπά τη νότια Γάζα)

Καταργήστε την ετικέτα Ενημερώσεις από αυτήν τη συζήτηση

Reuters Reuters

Ενημέρωση Σαββατοκύριακου

Από την καθημερινή ενημέρωση του Reuters

Από τον Robert MacMillan, συντάκτης του Reuters.com Weekend

Γεια σε όλους. Έχουμε τα τελευταία νέα για τον πόλεμο στη Γάζα , την υπόθεση δυσφήμισης του E. Jean Carroll κατά του Ντόναλντ Τραμπ και μια έκδοση του σαββατοκύριακου του podcast World News που διερευνά τις απόψεις των Ισραηλινών για τον πόλεμο στη Γάζα την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Ω, σκεφτήκατε ποτέ ότι η κουραστική γραφή θα επέστρεφε ;

Καπνός ανεβαίνει κατά τη διάρκεια μιας ισραηλινής χερσαίας επιχείρησης στο Khan Younis. REUTERS/Μπασάμ Μασούντ

Το Παγκόσμιο Δικαστήριο δεν τηρεί την εντολή κατάπαυσης του πυρός του Ισραήλ

  • Απόφαση: Το Διεθνές Δικαστήριο διέταξε το Ισραήλ να αποτρέψει πράξεις γενοκτονίας κατά των Παλαιστινίων και να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τους αμάχους, ενώ αρνήθηκε τις ελπίδες των Παλαιστινίων για μια δεσμευτική εντολή για να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα. Κάλεσε επίσης τις παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες να απελευθερώσουν τους ομήρους που συνελήφθησαν στις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Διαβάστε τις βασικές μας προτάσεις .
  • Αντίδραση: Οι Παλαιστίνιοι είπαν ότι ένιωσαν το δικαστήριο να τους απογοητεύσει . Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε την κατηγορία της γενοκτονίας εξωφρενική . Η Νότια Αφρική, η οποία άσκησε την υπόθεση, χαιρέτισε την απόφαση ως ένα βήμα προς τη δικαιοσύνη. Το γραφείο του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα προειδοποίησε ότι ο κρύος καιρός και οι ανελέητες ισραηλινές επιθέσεις κάνουν τη Γάζα «εντελώς ακατοίκητη». Και η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες ερευνά αρκετούς υπαλλήλους που είναι ύποπτοι για συμμετοχή στις επιθέσεις της Χαμάς.
ευγενική χορηγίαδιανομή
   

«Τώρα είναι η ώρα να τον κάνουμε να το πληρώσει ακριβά»

  • Ζημιές: Ομοσπονδιακό δικαστήριο διέταξε τον Ντόναλντ Τραμπ να πληρώσει 83,3 εκατομμύρια δολάρια στον Ε. Τζιν Κάρολ, ο οποίος κατηγόρησε την πρώην πρόεδρο ότι κατέστρεψε τη φήμη της ως αξιόπιστης δημοσιογράφου αρνούμενος ότι τη βίασε πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες. Η απόφαση περιλαμβάνει 65 εκατομμύρια δολάρια σε τιμωρητικές αποζημιώσεις. Ο Τραμπ είπε ότι δεν άκουσε ποτέ για την Κάρολ και ότι επινόησε την ιστορία της για να αυξήσει τις πωλήσεις των απομνημονευμάτων της.
  • Παράτα το: Η Νίκι Χέιλι είπε ότι συγκέντρωσε 1 εκατομμύριο δολάρια από τότε που ο Τραμπ προειδοποίησε τους δωρητές της ότι θα τους απαγόρευε οριστικά από την τροχιά του αν δεν σταματήσουν να την υποστηρίζουν. Ο Τραμπ προσπαθεί να την αποκλείσει από την κούρσα για την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία πριν από τις προκριματικές εκλογές της Νότιας Καρολίνας και είναι έξαλλος που είναι ακόμα τριγύρω. Στρατηγικοί και δωρητές της εκστρατείας της Χάλεϊ λένε ότι αισθάνονται ανίσχυροι αφού απέτυχαν να σταματήσουν την άνοδο του Τραμπ. Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos δήλωσαν ότι «βαρέθηκαν να βλέπουν τους ίδιους υποψηφίους» στις εκλογές του 2024.

Μέρη σώματος με τατουάζ και ταυτότητες Ουκρανίας

  • Τόπος συντριβής: Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ανέκτησε έγγραφα ταυτότητας της Ουκρανίας και μέρη σωμάτων από το σημείο όπου συνετρίβη ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι το Κίεβο κατέρριψε το Ilyushin Il-76 πάνω από την περιοχή του Μπέλγκοροντ, σκοτώνοντας 65 Ουκρανούς στρατιώτες καθ' οδόν προς ανταλλαγή με Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου. Η Ουκρανία δεν είπε εάν κατέρριψε το αεροπλάνο και είπε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για το ποιος επέβαινε στο αεροπλάνο.
  • Κάλεσμα στη Βουδαπέστη: Η Σουηδία πήρε το πράσινο φως από την Τουρκία για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αφήνοντας μόνο την Ουγγαρία να εμποδίζει τον δρόμο . Ο πρωθυπουργός Ulf Kristersson προσφέρθηκε να συναντήσει τον Viktor Orbán στις Βρυξέλλες, αλλά είπε ότι δεν θα διαπραγματευτεί .

Τα προβλήματα του Boeing 737 κυματίζουν την αεροπορική βιομηχανία

  • Αεροπορικώς: Τα προβλήματα της Boeing με τα τζετ 737 MAX μετά την έκρηξη της Alaska Airlines αλλάζουν τον στόλο και τους στόχους επέκτασης των αεροπορικών εταιρειών αφού οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές πάγωσαν την παραγωγή των αεροπλάνων. Οι μικρότερες επιχειρήσεις που ζουν γύρω από την Boeing αισθάνονται τις αναταράξεις.
  • Χερσαία: 80 δισεκατομμύρια δολάρια εξατμίστηκαν από την αγοραία αξία της Tesla μετά την προειδοποίηση του Elon Musk ότι η αύξηση των πωλήσεων θα επιβραδυνθεί φέτος. Η GM δημοσίευσε μια ανάλυση για το τι πήγε στραβά όταν ένα ρομποταξί Cruise χτύπησε και παρέσυρε έναν πεζό τον περασμένο Οκτώβριο.

Πριν ξεχάσω…

Οι αντάρτες Χούτι εξαπέλυσαν χτύπημα σε δεξαμενόπλοιο καυσίμων , προκαλώντας πυρκαγιά.

Το Τουβαλού είναι ένα από τα τρία έθνη των νησιών του Ειρηνικού που έχει διατηρήσει δεσμούς με την Ταϊβάν για την Κίνα. Αυτό μπορεί να αλλάξει .

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας είπε ότι δεν υπάρχει πόλεμος στο Κίεβο.

Η Γαλλία έριξε στους αγρότες ένα κόκαλο για να τους κάνει να σταματήσουν τον αποκλεισμό των αυτοκινητοδρόμων τους. Λένε ότι δεν είναι αρκετό .

Πολλές θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας και των μέσων ενημέρωσης εξαφανίστηκαν αυτόν τον μήνα.

Η NASA καθήλωσε το ελικόπτερο Mars Ingenuity μετά από μια θεαματική διαδρομή τριών ετών. Και το ρόβερ Perseverance του επιβεβαίωσε τα αρχαία ιζήματα λιμνών στον πλανήτη.

Θυμάστε το τραγούδι «Easy Street» που χρησιμοποιούσαν για να βασανίζουν κρατούμενους στο «The Walking Dead;» Παρόμοια εμπειρία έχει και ο Αλεξέι Ναβάλνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου