Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Israel braces for World Court ruling (Το Ισραήλ ετοιμάζεται για την απόφαση του Παγκόσμιου Δικαστηρίου

)

Εισερχόμενα
Ενημερώσεις


ΑγγλικάΕλληνικά
Reuters Reuters

Καθημερινή ενημέρωση

Οι δικαστές του ΟΗΕ πρόκειται να αποφανθούν σχετικά με το αίτημα της Νότιας Αφρικής για έκτακτα μέτρα κατά του Ισραήλ, η Αλαμπάμα πραγματοποιεί την πρώτη της εκτέλεση με αέριο άζωτο και η διαμαρτυρία των Γάλλων αγροτών φτάνει στο Παρίσι.

Επιπλέον, "Pokemon with guns" - ο ανταποκριτής Sam Nussey στο Τόκιο λέει στο podcast του Reuters World News πώς ένα νέο viral παιχνίδι με χαριτωμένα πλάσματα και βάναυσα όπλα προκαλεί σάλο.

Της Linda Noakes

Τα κορυφαία νέα της ημέρας

Οι Παλαιστίνιοι που φεύγουν από τον Χαν Γιουνίς κινούνται προς τη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. REUTERS/Ιμπραχίμ Αμπού Μουσταφά

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

  • Οι δικαστές του ΟΗΕ στη Χάγη θα αποφασίσουν σήμερα εάν θα διατάξουν το Ισραήλ να αναστείλει τη στρατιωτική του εκστρατεία στη Γάζα καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχιζαν να σφυροκοπούν την κύρια νότια πόλη Χαν Γιουνίς, από όπου χιλιάδες πολίτες της Γάζας έφευγαν προς τα νότια.
  • Ο Διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς και ο Ισραηλινός ομόλογός του θα συναντηθούν με αξιωματούχους του Κατάρ τις επόμενες ημέρες για συνομιλίες σχετικά με μια δεύτερη πιθανή συμφωνία ομήρων στη Γάζα, ανέφεραν στο Reuters πηγές που γνωρίζουν το θέμα.
  • Κινέζοι αξιωματούχοι ζήτησαν από τους Ιρανούς ομολόγους τους να βοηθήσουν να χαλιναγωγήσουν τις επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα από τους Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν, διαφορετικά κινδυνεύουν να βλάψουν τις επιχειρηματικές σχέσεις με το Πεκίνο. Διαβάστε το αποκλειστικό μας ρεπορτάζ.

ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΕΑ

  • Η Αλαμπάμα εκτέλεσε τον καταδικασθέντα δολοφόνο Κένεθ Σμιθ, ο οποίος κράτησε μάταια την αναπνοή του καθώς οι αξιωματούχοι τον έπνιγαν με αέριο άζωτο, η πρώτη χρήση μιας νέας μεθόδου θανατικής ποινής από τότε που ξεκίνησαν οι θανατηφόρες ενέσεις στις ΗΠΑ πριν από τέσσερις δεκαετίες.
  • Ένα ψήφισμα που παρουσιάστηκε στην Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών των ΗΠΑ για να ανακηρύξει τον Ντόναλντ Τραμπ τον υποτιθέμενο προεδρικό υποψήφιο του κόμματος αποσύρθηκε ξαφνικά ώρες αργότερα μετά από αντιρρήσεις του Τραμπ.
  • Αγρότες απέκλεισαν έναν από τους κύριους αυτοκινητόδρομους της Γαλλίας που συνδέουν το Παρίσι με τη βόρεια πόλη της Λιλ, τη Μπενελούξ και τη Βρετανία, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση χιλιομέτρων. Ήταν η πρώτη μεγάλη αναστάτωση που προκλήθηκε από το κίνημα διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα.
  • Η ψηφοφορία ξεκίνησε στο μικρό έθνος του Τουβαλού του Νησιού του Ειρηνικού σε εθνικές εκλογές που παρακολουθούν στενά η Κίνα, η Ταϊβάν, οι ΗΠΑ και η σύμμαχός τους Αυστραλία, εν μέσω διαμάχης για επιρροή στην περιοχή.
  • Μια εθελοντική αστυνομική δύναμη στην αγροτική περιοχή του Μεξικού που λέει ότι έχει κατακλυστεί από τοπικές απαγωγές, στρατολόγησε μαθητές ηλικίας 12 ετών για να ενταχθούν στις τάξεις της, το πιο πρόσφατο σημάδι για το πώς ορισμένες περιοχές της χώρας αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν το οργανωμένο έγκλημα.

Επιχειρήσεις & Αγορές

  • Η παγκόσμια ανάπτυξη πρόκειται να παραμείνει ανθεκτική φέτος και να επιταχυνθεί λίγο μόνο το 2025, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters από οικονομολόγους, μια σταθερή προοπτική σε αντίθεση με τα σχετικά επιθετικά στοιχήματα μείωσης των επιτοκίων στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
  • Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν πάνω από 12% αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος Έλον Μασκ προειδοποίησε ότι η αύξηση των πωλήσεων θα επιβραδυνθεί φέτος, παρά τις μειώσεις τιμών που έχουν ήδη βλάψει τα περιθώρια κέρδους στην πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο και έχουν τροφοδοτήσει τις ανησυχίες των επενδυτών για την ήπια ζήτηση και τον κινεζικό ανταγωνισμό.
  • Η Intel προέβλεψε έσοδα για το πρώτο τρίμηνο που θα μπορούσαν να χάσουν τις εκτιμήσεις της αγοράς κατά περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς αντιμετωπίζει αβέβαιη ζήτηση για τα τσιπ της που χρησιμοποιούνται στις παραδοσιακές αγορές διακομιστών και προσωπικών υπολογιστών.
  • Η JPMorgan Chase ανακάτεψε τα στελέχη στις μονάδες επενδυτικής τραπεζικής και καταναλωτών της, δίνοντάς τους περισσότερη εμπειρία στη διαχείριση διαφορετικών επιχειρήσεων, καθώς η Wall Street επικεντρώνεται σε σχέδια διαδοχής για τον CEO Jamie Dimon.
  • Οι μετοχές της LVMH εκτινάχθηκαν έως και 9%, ενισχύοντας τους ομοτίμους, όπως η Kering και η Hermes, καθώς τα τελευταία στοιχεία πωλήσεων του γαλλικού κολοσσού πολυτελείας καθησύχασαν τους επενδυτές σχετικά με την ικανότητα του κλάδου να ανταπεξέλθει στις αντίξοες οικονομικές καταστάσεις.

Η εβδομάδα μπροστά

  • Η Federal Reserve και η Τράπεζα της Αγγλίας, παίρνοντας τη σκυτάλη από την ΕΚΤ και την Τράπεζα της Ιαπωνίας, πραγματοποιούν τις πρώτες τους συνεδριάσεις του έτους , ενώ αμερικανικοί τεχνολογικοί γίγαντες και ευρωπαϊκές τράπεζες αναφέρουν αποτελέσματα. Ακολουθεί μια ματιά στην εβδομάδα που έρχεται στις παγκόσμιες αγορές.
  • Η Φινλανδία διεξάγει προεδρικές εκλογές την Κυριακή σε μια νέα εποχή που χαρακτηρίζεται από την ένταξη της χώρας στη δυτική στρατιωτική συμμαχία ΝΑΤΟ τον περασμένο Απρίλιο ως απάντηση στην εισβολή της γειτονικής Ρωσίας στην Ουκρανία.
  • Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Ulf Kristersson προσφέρθηκε να συναντήσει τον Ούγγρο ομόλογό του Viktor Orban στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα, ελπίζοντας να ξεπεράσει το εναπομείναν εμπόδιο στην καθυστερημένη προσπάθεια της Στοκχόλμης για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Η έκρηξη των ακινήτων στο Ντουμπάι δείχνει σημάδια εξάντλησης

Ένα εργοτάξιο φαίνεται στο Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. REUTERS/Amr Alfiky

Καθώς οι γερανοί λάμπουν στον ορίζοντα του Ντουμπάι και τα υπερπολυτελή σπίτια αλλάζουν χέρια σε τιμές ρεκόρ, ενδείξεις ότι η έκρηξη των ακινήτων της πόλης-κράτους εξαφανίζεται.

Οι προγραμματιστές, οι επενδυτές και οι μεσίτες ρωτούν ιδιωτικά πόσο γρήγορα θα μπορούσε να αλλάξει μια από τις πιο καυτές αγορές ακινήτων του περασμένου έτους και εάν μπορεί να αποκλειστεί μια οδυνηρή διόρθωση παρόμοια με την ύφεση που συγκλόνισε το εμιράτο το 2008 .

Και τελικά...

Ο Σέρβος Novak Djokovic με τον Ιταλό Jannik Sinner. REUTERS/Eloisa Lopez

Ο Jannik Sinner κατέρριψε τον υπερασπιστή του πρωταθλητή Novak Djokovic στο Australian Open για να δώσει στον κορυφαίο πρωταθλητή την πρώτη του ήττα στο Melbourne Park μετά από έξι χρόνια και να περάσει στον παρθενικό του τελικό Grand Slam.

Ο Sinner παρείχε ένα master class στο τένις στα δύο αρχικά σετ για να βάλει τους τροχούς σε κίνηση για τη μοναδική ήττα του Τζόκοβιτς στους ημιτελικούς του αγαπημένου του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Το Ισραήλ άνοιξε το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ

  ΚΟΣΜΟΣ  / Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, 08:59:25 /   Τελευταία Ενημέρωση: 13:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα τους εντατ...