Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Νοσταλγοί των «ροζ τριγώνων»

 ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης

 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI


Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος σήμερα, 27 Ιανουαρίου. Έξι εκατομμύρια των Εβραίων της Ευρώπης οδηγήθηκαν από το ναζιστικό καθεστώς στα στρατόπεδα εκτόπισης και τελικά εξόντωσης. Και δίπλα σ’ αυτούς, οι άλλες πληθυσμιακές ομάδες που θεωρήθηκε από τους ναζί ότι δεν αξίζουν να ζουν, γιατί δεν ανήκουν στο ανθρώπινο είδος, όπως το φανταζόταν ο Χίτλερ και οι «επιστήμονες» της ευγονικής στο Τρίτο Ράιχ. Ανάμεσα σ’ εκείνους που στάλθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσής τους και οι ομοφυλόφιλοι, οι άντρες που σημαδεύτηκαν με το «ροζ τρίγωνο» και κατέληξαν κι αυτοί στην εξόντωση.

Είναι ανατριχιαστικό να ακούμε και να διαβάζουμε στις μέρες μας, με αφορμή τη συζήτηση για τη θέσπιση του γάμου των ομοφύλων, «επιχειρήματα» από προβεβλημένους πολιτικούς που θυμίζουν τις αναλύσεις των θεωρητικών του γερμανικού ναζιστικού καθεστώτος και μάλιστα με πανομοιότυπες εκφράσεις.

ADVERTISING

Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να εμφανίσει την κυβέρνησή του και το κόμμα του ως εκφραστή ταυτόχρονα, τόσο της θέσπισης του γάμου των ομοφύλων όσο και της άρνησης και της καταγγελίας του, μαρτυρά ότι η πολιτική του στόχευση είναι διπλή. Αφενός μεν να εμφανιστεί ο ίδιος και η στενή του ομάδα στο «επιτελικό κράτος» ότι συμβαδίζουν με τις προοδευτικές αντιλήψεις των δυτικών κοινωνιών, αφετέρου να κλείσει το μάτι στους ακροδεξιούς οπαδούς του, προβάλλοντας τα άλλα ηγετικά κυβερνητικά στελέχη που εμφανίζονται να πρεσβεύουν ακριβώς τα αντίθετα.

Η μεθόδευση αυτή είναι εξαρχής υπονομευμένη, εφόσον επικεφαλής των δύο αντίθετων κυβερνητικών τάσεων έχουν τοποθετηθεί δύο ομόφρονες, μαθητές κι οι δύο του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Κώστα Πλεύρη, ο Άδωνης Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης έχει μόλις τελειώσει την άλλη υποχρέωση που του είχε επιβληθεί, να ρυθμίσει δηλαδή ότι οι ακροδεξιές ψήφοι θα οδηγηθούν στη Ν.Δ. και τώρα ξαναθυμάται τα χρόνια του Ελληνικού Μετώπου και του ΛΑΟΣ. Αλλά εκείνος που πραγματικά αξίζει συγχαρητήρια για την υποκριτική του δεινότητα είναι ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος υποτίθεται ότι εκφράζει τώρα την προοδευτική τάση του κόμματος, ενώ είναι ο ίδιος που πολιτεύτηκε επί χρόνια με τα ακραία ομοφοβικά του γραπτά. Και αυτά επί χρόνια εμπορεύτηκε.

Κακά τα ψέματα. Παρακολουθούμε ένα κακοστημένο θέατρο που δεν έχει άλλο στόχο παρά την εξαπάτηση των πολιτών. Μένει να δούμε έως πότε θα κατορθώνει ο κ. Μητσοτάκης να πατά σ’ αυτές τις δυο βάρκες της Δεξιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Το Ισραήλ άνοιξε το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ

  ΚΟΣΜΟΣ  / Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, 08:59:25 /   Τελευταία Ενημέρωση: 13:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα τους εντατ...