Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στις επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα

 Ζοζέπ Μπορέλ

AP Photo/Virginia Mayo


Με το ελληνικό όνομα «Ασπίδες» ( Αspides) αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι να ονομάσουν την ευρωπαϊκή επιχείρηση κατά των Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ, προσερχόμενος στο άτυπο συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες.

«Ασπίδες», δηλαδή «προστασία των πλοίων» εξήγησε ο Μπορέλ. Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει στις 17 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να αποφασιστεί ποια χώρα θα έχει τη διοίκηση, πού θα είναι η έδρα και τι θα παρέχουν τα κράτη-μέλη.

Μάλιστα, είναι πιθανό, η έδρα της επιχείρησης να είναι στη Λάρισα, με αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας όσον αφορά στη διοίκηση. 

Η παραπάνω απόφαση σηματοδοτεί περαιτέρω εμβάθυνση της ήδη τετελεσμένης εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο μετά την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα για την αντιμετώπιση των σιιτών ανταρτών της Υεμένης, με προφανή στόχο την ευαρέσκεια των υπερατλαντικών συμμάχων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αλ.Τσίπρας: Η απάντηση στις κρίσεις και στην ακροδεξιά δεν είναι η αντιπολιτική

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, 21:39:15 /   Τελευταία Ενημέρωση: 21:47   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ «Η Ευρώπη πρέπει να στηρίζει ενεργά την ειρήνη...