Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Hamas studies ceasefire proposal (Η Χαμάς μελετά την πρόταση κατάπαυσης του πυρός

 Hamas studies ceasefire proposal (Η Χαμάς μελετά την πρόταση κατάπαυσης του πυρός)

Καταργήστε την ετικέτα Ενημερώσεις από αυτήν τη συζήτηση

Reuters Reuters

Καθημερινή ενημέρωση

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται ενώ η Χαμάς μελετά μια πρόταση κατάπαυσης του πυρός , ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Καν καταδικάζεται σε 14 χρόνια φυλάκιση για δωροδοκία και ρίχνουμε μια ματιά στο πώς οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μια κινεζική εισβολή στην Ταϊβάν .

Επιπλέον, οι κορυφαίες φωτογραφίες μας από όλο τον κόσμο αυτόν τον περασμένο μήνα.

Του Έντσον Κάλντας

Τα κορυφαία νέα της ημέρας

Ισραηλινοί στρατιώτες επιχειρούν στη Λωρίδα της Γάζας σε αυτήν την οθόνη που λαμβάνεται από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στις 31 Ιανουαρίου. Ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις/Ενημερωτικό υλικό μέσω του REUTERS

ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΧΑΜΑΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ

  • Οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκόπησαν περιοχές στη βόρεια και νότια Γάζα σήμερα, αφού η παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε ότι έλαβε και μελετά μια νέα πρόταση για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση ομήρων στη Γάζα. Η πρόταση φάνηκε να είναι η πιο σοβαρή ειρηνευτική πρωτοβουλία εδώ και μήνες στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς .
  • Την Τρίτη, Ισραηλινοί κομάντος μεταμφιεσμένοι σε ιατρούς και μουσουλμάνες εισέβαλαν σε νοσοκομείο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και σκότωσαν τρεις Παλαιστίνιους μαχητές. Κοιτάμε καρέ καρέ το πλάνα CCTV. Ο επικεφαλής του Γραφείου Τζέιμς Μακένζι μιλά για την επιδρομή στο σημερινό podcast του Reuters World News .

ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΕΑ

  • Πακιστανικό δικαστήριο κατά των μοσχευμάτων καταδίκασε τον Imran Khan και τη σύζυγό του Bushra Khan για 14 χρόνια φυλάκιση ο καθένας με την κατηγορία της παράνομης πώλησης κρατικών δώρων , είπε το κόμμα του, η τρίτη καταδίκη του Khan τους τελευταίους μήνες. Έχουμε εξηγητή για τον ταλαιπωρημένο πρώην πρωθυπουργό .
  • Μια ινδική πολιτεία που κυβερνάται από το κόμμα του Ναρέντρα Μόντι πρόκειται να εισαγάγει νέους επίμαχους κοινούς προσωπικούς νόμους που θα ισχύουν για όλες τις θρησκείες την επόμενη εβδομάδα, ένα πρότυπο που άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι λένε ότι θα προσπαθήσουν να ακολουθήσουν. Η κίνηση έρχεται πριν από την προσπάθεια του Μόντι να κερδίσει μια σπάνια τρίτη θητεία στις γενικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο.
  • Ο Ρώσος αντιπολεμικός υποψήφιος Μπόρις Ναντεζντίν δήλωσε ότι υπέβαλε 105.000 υπογραφές υποστήριξης στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, αρκετά τεχνικά για να αμφισβητήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν στις επόμενες εκλογές. Εν τω μεταξύ, το ρωσικό κοινοβούλιο υποστήριξε τη δήμευση περιουσίας οποιουδήποτε διαδίδει «ψευδείς ειδήσεις» για τον στρατό.
  • Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να συναντηθεί με ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της Αμερικής καθώς ανταγωνίζεται για την υποστήριξη των εργατικών ομάδων ενόψει της πιθανής ρεβάνς για τις γενικές εκλογές με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τον Νοέμβριο. Για περισσότερες εκλογικές ειδήσεις και αναλύσεις, εγγραφείτε στο On the Campaign Trail .

Επιχειρήσεις & Αγορές

  • Οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσουν τα επιτόκια μεταξύ 5,25% και 5,5% , όπως ήταν από τον Ιούλιο. Πρέπει επίσης να κάνουν απολογισμό του πληθωρισμού που έκλεισε το 2023 σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι αναμενόταν στην αρχή του έτους, ο κύριος λόγος για τον οποίο εξετάζονται τώρα τα χαμηλότερα επιτόκια.
  • Ένας δικαστής από το Ντέλαγουερ απέρριψε το πακέτο αποδοχών του Έλον Μασκ που έσπασε το ρεκόρ των 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων Tesla, χαρακτηρίζοντας την αποζημίωση που χορηγήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων «ένα ανεξιχνίαστο ποσό» που ήταν άδικο για τους μετόχους. Η απόφαση, η οποία μπορεί να ασκηθεί έφεση, ακυρώνει το μεγαλύτερο πακέτο αμοιβών στην εταιρική Αμερική.
  • Η CEO της H&M, Helena Helmersson, παραιτήθηκε απροσδόκητα και ο βετεράνος της εταιρείας Daniel Ervér ανέλαβε με άμεση ισχύ. Η αλλαγή ηγεσίας ήρθε καθώς η H&M είπε ότι οι πωλήσεις για τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο μειώθηκαν κατά 4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ένα κακό σημάδι για τη βασική περίοδο αγορών των Χριστουγέννων.
  • Ο διορισμός της Mitsuko Tottori ως επόμενος πρόεδρος της Japan Airlines την κάνει κάτι σπάνιο στην Ιαπωνία - γυναίκα επικεφαλής γνωστής εταιρείας. Ενώ οι ιαπωνικές εταιρείες αύξησαν γρήγορα τον αριθμό των γυναικών μελών διοικητικών συμβουλίων τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες είναι εκτός διευθυντών. Η αλλαγή εκ των έσω έρχεται πιο αργά.

Η επιμελητεία του πολέμου

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ανησυχούν ολοένα και περισσότερο ότι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα μπορούσε να διατάξει τον στρατό του να καταλάβει την Ταϊβάν, το δημοκρατικά διοικούμενο νησί που η Κίνα θεωρεί δικό της έδαφος. Έτσι, ο αμερικανικός στρατός εξετάζει προσεκτικά την ετοιμότητά του και προσπαθεί να καλύψει τη διαφορά σε μια κρίσιμη περιοχή: το δίκτυο επιμελητείας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μ.Νετανιάχου: «Η κατάληψη του περάσματος της Ράφα ήταν σημαντική για την εξάλειψη της Χαμάς – Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη» «Αντικαταστήσαμε τις σημαίες της Χαμάς με ισραηλινές σημαίες» 07.05.2024 | 19:00

  Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ισχυρίζεται ότι η κατάληψη της πλευράς της Γάζας στο πέρασμα της Ράφα ήταν ένα «σημαντικό β...