Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Αποχή επιλέγει ο Βορίδης - Τον «καλύπτει» το Μαξίμου

 Μητσοτάκης - Βορίδης

Eurokinissi

Αποχή επιλέγει ο Βορίδης - Τον «καλύπτει» το Μαξίμου

Τη στάση της αποχής για όσους βουλευτές διαφοροποιούνται, είχε προκρίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Τη στάση της αποχής από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, όταν αυτό έρθει στη Βουλή, επέλεξε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης. 

Το παραπάνω έγινε γνωστό μετά τη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο συζήτησε το συγκεκριμένο θέμα που έχει προκαλέσει αναταραχή στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, με ηχηρές διαφοροποιήσεις από τη γραμμή Μητσοτάκη, όπως είναι αυτή του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά

Υπενθυμίζεται ότι την επιλογή της αποχής είχε προκρίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε όσους βουλευτές τους κόμματος σκέφτονται να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. 

Από την πλευρά τους, κυβερνητικές πηγές επέλεξαν να «καλύψουν» τον υπουργό, χωρίς να θέτουν ζήτημα απομάκρυνσής τους από το υπουργικό συμβούλιο, αφού δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο. Όπως ανέφεραν, «ο κ. Βορίδης έχει εκφράσει την επιφύλαξή του αυτή ήδη πριν γίνει υπουργός. Επέλεξε τη στάση της αποχής. Άρα δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι οι υφυπουργοί δεν συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο, οπότε δεν τίθεται θέμα ούτε για αυτούς.

Σημειώνεται ότι η σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου είχε προγραμματιστεί για χθες (Τρίτη), όμως αναβλήθηκε για την επομένη, λόγω γρίπης του πρωθυπουργού, ο οποίος ανάρρωσε αμέσως μετά τις αποφάσεις - ανακοινώσεις της Ιεράς Συνόδου: η οποία επιβεβαίωσε τη διαφωνία των μελών της για τον γάμο και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια και το σχετικό νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Το Ισραήλ άνοιξε το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ

  ΚΟΣΜΟΣ  / Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, 08:59:25 /   Τελευταία Ενημέρωση: 13:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα τους εντατ...