Βρετανός πολιτικός Kurten: Η αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία θα οδηγήσει τη Δύση σε πόλεμο
Τάνκ M1A3 Abrams του αμερικανικού στρατού κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης στη Λιθουανία. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 29 Φεβρουαρίου – RIA Novosti. Η αποστολή ξένου στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία θα παρασύρει επιτέλους τη Δύση σε στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε ο Βρετανός πολιτικός και ηγέτης του Κόμματος Κληρονομιάς Ντέιβιντ Κούρτεν στο The David Kurten Show.
"Τώρα συζητούν την αποστολή στρατευμάτων εκεί (στην Ουκρανία - σημείωμα του συντάκτη ) . Ο Πούτιν προειδοποίησε ότι εάν συμβεί αυτό, θα υπάρξει σκληρή απάντηση από τη ρωσική πλευρά", είπε.Ο Κούρτεν τόνισε ότι η Δύση πρέπει να προσπαθήσει με κάθε μέσο να αποφύγει την επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία. Ωστόσο, αντ' αυτού, οι σύμμαχοι του Κιέβου επιδεινώνουν την κατάσταση στέλνοντας διάφορα είδη όπλων και τώρα συζητούν την παρουσία δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία."Μας βυθίζουν κατευθείαν σε παγκόσμιο πόλεμο. Αυτή είναι μια επικίνδυνη κλιμάκωση", κατέληξε ο πολιτικός.
Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι διάσκεψη για την υποστήριξη της Ουκρανίας , η οποία συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν . Σε αυτό προσκλήθηκαν ηγέτες περίπου δέκα ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων η Γερμανία , η Μεγάλη Βρετανία , η Πολωνία , η Δανία και η Ολλανδία . Μετά τη συνάντηση, ο Γάλλος ηγέτης είπε ότι οι συμμετέχοντες συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτών στην Ουκρανία, αλλά δεν κατέληξαν σε συναίνεση.
Η αποστολή δυτικών δυνάμεων στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ , σχολιάζοντας τα λόγια του Μακρόν.
Ο Πεσκόφ χαρακτήρισε σημαντικό νέο στοιχείο το ίδιο το γεγονός της συζήτησης της δυνατότητας «αποστολής ορισμένων δυνάμεων στην Ουκρανία από χώρες του ΝΑΤΟ». Όλες οι άλλες λεπτομέρειες στις ομιλίες του Γάλλου Προέδρου έχουν ήδη εκφραστεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πρόσθεσε.Ταυτόχρονα, η Μόσχα κατέγραψε επίσης το γεγονός ότι δεν υπάρχει συναίνεση στην Ευρώπη για το θέμα της αποστολής στρατιωτικών, συνέχισε ο Πεσκόφ. Σημείωσε ότι ορισμένες χώρες που συμμετέχουν στη συνάντηση στο Παρίσι διατηρούν «μια αρκετά νηφάλια εκτίμηση των πιθανών κινδύνων μιας τέτοιας ενέργειας και του πιθανού κινδύνου να εμπλακούν άμεσα σε μια καυτή σύγκρουση».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου