Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ετοιμάζει νέες αποστολές όπλων στην Ουκρανία – Οι απαιτήσεις του Κιέβου

 

 image

 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και συζητά την αποστολή νέων οπλικών συστημάτων..

 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και συζητά την αποστολή νέων οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία. 

Σε ρόλο ΝΑΤΟραγιάδων οι κυβερνώντες ετοιμάζονται να παραδώσουν στρατιωτικά μέσα – που έχει πληρώσει ο ελληνικός για τη άμυνα της Ελλάδας – στην κυβέρνηση Ζελένσκι και στα ναζιστικά Τάγματα του Αζοφ.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Καθημερινή», πριν από λίγες ημέρες ουκρανική αντιπροσωπεία επανήλθε καταθέτοντας κάποια νέα αιτήματα, με τα οποία ουσιαστικά ζητεί στήριξη σε θέματα που αφορούν την αεροπορική επάρκεια του Κιέβου, την αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας αλλά και τις χερσαίες δυνάμεις. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε συζητήσεις και εξετάζει τι όπλα θα στείλει στην κυβέρνηση Ζελένσκι.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, η ουκρανική πλευρά ζητά:

  • Πρώτον, υποστήριξη της προσπάθειας των Ουκρανών να αποκτήσουν F-16 την κατάλληλη στιγμή. Δεδομένου ότι η Αθήνα έχει αποκλείσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο παραχώρησης ή πώλησης μαχητικών στο Κίεβο, η ουκρανική πλευρά ζητεί συνδρομή στην εκπαίδευση χειριστών F-16, ανταλλακτικά για τα αεροσκάφη, πυραύλους τύπου AMRAAM και AGM-88 HARM και βόμβες τύπου GBU-39.
  • Δεύτερον, αντιαεροπορικά συστήματα, ρωσικής και όχι μόνο κατασκευής. Συγκεκριμένα, ζητεί την αποδέσμευση S-300, SA-8 OSA, CROTALE και HAWK, ακόμη κι αν αυτά έχουν βλάβες ή προβλήματα, λόγω της μακροχρόνιας χρήσης τους, και, στην περίπτωση των συστημάτων ρωσικής κατασκευής, της ελλιπούς συντήρησης και υποστήριξής τους.
  • Τρίτον, άρματα μάχης και πυρομαχικά γι’ αυτά, καθώς επίσης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου Μ-113.
  • Τέταρτον, περαιτέρω υποστήριξη στον τομέα του Πυροβολικού. Συγκεκριμένα θέλει να ενημερωθεί αν υπάρχει περαιτέρω διαθεσιμότητα για πυροβόλα των 155 και 203 χιλιοστών και τα βλήματά τους, καθώς επίσης και αν στο ελληνικό απόθεμα υπάρχουν βλήματα των 73 χιλιοστών.

«Οι συζητήσεις, προφανώς, θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να φανεί ποιες παραχωρήσεις από όλες αυτές μπορεί να γίνουν από την Αθήνα» τονίζεται στο δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου