Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Πανικός στο Σίδνεϊ - Αιματηρή επίθεση σε εμπορικό κέντρο UP

 Επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ

Έξι νεκροί και οκτώ σοβαρά τραυματίες ο νεότερος απολογισμός

Πανικός στο Σίδνεϊ - Αιματηρή επίθεση σε εμπορικό κέντρο UPD

Μεταξύ των θυμάτων ένα μωρό μόλις εννέα μηνών ● Ένας τελικά ο δράστης, έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, μετά από τυφλή επίθεση με μαχαίρι στο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction.Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, ο δράστης ήταν ένας, νεαρός περίπου 30 ετών, που εξουδετερώθηκε από πυρά γυναίκας αστυνομικού και είναι νεκρός. Ωστόσο, ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας πέντε άνθρωποι έχουν βρει τραγικό θάνατο από το χέρι του δράστη και ακόμα εννέα έχουν μεταφερθεί με σοβαρά τραύματα σε νοσοκομεία της πόλης. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται και ένα μωρό μόλις εννέα μηνών και η μητέρα του.

AP Photo/Rick Rycroft
Νωρίτερα, διακινούνταν πληροφορίες για ύπαρξη και συνεργού, που πλέον διαψεύδονται επίσημα, ενώ διερευνώνται τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτάinside the Sydney shopping centre. Published by the 9 News.
27
Απάντηση
Αντιγραφή συνδέσμου

Στην αρχή του περιστατικού, η Daily Telegraph μετέδωσε μαρτυρίες που έλεγαν ότι ένας άνδρας «κυνηγούσε και μαχαίρωνε ανθρώπους». Αυτόπτες είπαν στο ABC ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί, ενώ κάποιοι άλλοι ανέφεραν ότι ένας άνδρας κυνηγούσε και μαχαίρωνε ανθρώπους πριν κλειδωθεί σε κάποιο χώρο στο εμπορικό κέντρο.

Σε βιντεοσκοπημένο υλικό από την εκκένωση φαίνεται κόσμος που βρισκόταν στο τεράστιο εμπορικό κέντρο να τρέχει κατά μήκος της γυάλινης γέφυρας που συνδέει τμήματά του. Ορισμένοι έτρεξαν έξω από το πολυσύχναστο συγκρότημα ουρλιάζοντας και κλαίγοντας, ενώ άλλοι κλειδώθηκαν στις τουαλέτες του. Ένας από τους μάρτυρες δήλωσε ότι είδε μία γυναίκα ξαπλωμένη στο έδαφος πριν ο ίδιος, βρει καταφύγιο σε ένα κοσμηματοπωλείο.

Βίντεο που ανέβηκαν στο Twitter έδειχναν κόσμο να τρέχει πανικόβλητος, ενώ σε ένα σοκαριστικό οπτικοακουστικό υλικό διακρίνονται δύο άνθρωποι να κείτονται στο έδαφος σε λίμνες αίματος με έναν αστυνομικό να κάνει μαλάξεις σε τραυματία. 

Ασθενοφόρα κατέφθασαν άμεσα στο σημείο, ενώ έσπευσαν και ισχυρές δυνάμεις της τάξης, με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία να προΐσταται της επιχείρησης στη μεγαλούπολη της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Oι τοπικές Αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν: «Ένα κρίσιμο περιστατικό έχει ξεκινήσει μετά τον πυροβολισμό ενός άνδρα στο Bondi Junction, λίγο πριν από τις τέσσερις το απόγευμα (Σάββατο 13 Απριλίου 2024).

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν στο Westfield Bondi Junction μετά από αναφορές για πολλαπλά μαχαιρώματα. Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν την περιοχή. Οι έρευνες συνεχίζονται σε σχέση με το περιστατικό και δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες».


Αντιγραφή συνδέσμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου