Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

«Στον φούρνο» για δέκα ημέρες η χώρα

 


kausonas
Eurokinissi


Πώς θα κινηθεί ο καύσωνας

«Καμίνι» η χώρα το επόμενο δεκαήμερο με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς κελσίου και την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική για πολλές ημέρες. Οι θερμοκρασίες μπορεί να μην αγγίξουν «κόκκινο» σε όλες τις περιοχές, ωστόσο η παρατεταμένη θερμική επιβάρυνση δημιουργεί πολύ δύσκολες συνθήκες και δυσφορία στον ανθρώπινο οργανισμό. 

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι στη βόρεια Ελλάδα. Στις Σέρρες ο υδράργυρός έχει ξεπεράσει τους 40 από χθες Τετάρτη

Σύμφωνα με διάγραμμα που δημοσίευσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, τουλάχιστον μέχρι και τις 17 Ιουλίου η μέση τιμή της θερμοκρασίας θα είναι πάνω από τους 35 βαθμούς Κελσίου αλλά και γύρω στους 40. «Δεν μιλάμε για ακραία ζέστη, αλλά όπως τονίζουμε κάθε καλοκαίρι, η ζέστη λειτουργεί αθροιστικά στην επιβάρυνση του ανθρώπινου οργανισμού και η μεγάλη διάρκεια κουράζει αρκετά τον ανθρώπινο οργανισμό κι όχι μόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Δεν θα λείψουν τοπικά οι 40 με 41°C στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδος και σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα, αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς στο Χ. 

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την Τετάρτη 10/07. H μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Ζαχάρω Ηλείας και  ήταν ίση με 41.6 °C. Επιπλέον, η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 35.0 °C, ενώ 189 από τους 508 ενεργούς σταθμούς (την παρούσα χρονική στιγμή) κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37 °C. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σε 28 μετεωρολογικούς σταθμούς η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 °C.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας – Εκκενώνονται χωριά

  Ελλάδα Μάχη από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο – Κάηκε Πυροσβεστικό όχημα – Στο Ξυλόκαστρο εσπευσμένα ο Αρ...