Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ, προβάδισμα Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ και Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

 



Στο 9,1% ο ΣΥΡΙΖΑ επί των εγκύρων - Στην τρίτη θέση η Ελληνική Λύση - Η εταιρεία δίνει προβάδισμα 5,6 μονάδων σε Ανδρουλάκη έναντι Δούκα - Το 31% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι το κόμμα θα πάει καλύτερα με Κασσελάκη - Δείτε την παρουσίαση της έρευναςο ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ αποτυπώνει η μέτρηση της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται και πάλι σε μονοψήφιο ποσοστό - 9,1% - στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων. Άνοδο εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ - στο 13,2%, δηλαδή  ποσοστό μεγαλύτερο των ευρωεκλογών. 


Άνοδο εμφανίζει η Ελληνική Λύση, που είναι πλέον δημοσκοπικά στην τρίτη θέση, ΜΕ 9,4% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Άνοδο εμφανίζει και η Φωνή Λογικής, που ξεπερνά οριακά την Πλεύση Ελευθερίας. 

Δείτε την παρουσίαση της μέτρησης: 




Η μέτρηση αποτυπώνει μία εικόνα κοινωνικής δυσαρέσκειας, καθώς το 85% δηλώνει ότι βλέπει τις τιμές να αυξάνονται και το 48% λένε ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ δεν θα βοηθήσουν καθόλου τις οικογένειές τους.  

Τι λέει η μέτρηση για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 5,6 μονάδων από τον Χάρη Δούκα κατέγραψε για τον Νίκο Ανδρουλάκη η ALCO, ενώ βρήκε την Άννα Διαμαντοπούλου στο 17,2% και τον Παύλο Γερουλάνο στο 9,4%. Μάλιστα, η εταιρεία δείχνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επικρατεί απέναντι όλων στο σενάριο του β' γύρου. 

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενη το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακόμα υποψήφιοι η ALCO ζήτησε από τους πολίτες που δήλωσαν ψηφοφόροι του κόμματος  να πουν αυθόρμητα (δηλαδή χωρίς λίστα) με ποιον θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει το ποσοστό του. Ο Στέφανος Κασσελάκης επικρατεί με 31%, ακολουθούν με 15% οι αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα και ο Σωκράτης Φάμελλος καταγράφηκε στο 9%. Ακολουθούν οι αναφορές στον Νίκο Παππά (7%) και στον Παύλο Πολάκη, στο 6%. 

Δείτε την έρευνα: 


dimoskopisi_01
dimoskopisi_02
dimoskopisi_03
dimoskopisi_04
dimoskopisi_05
dimoskopisi_06
dimoskopisi_07
dimoskopisi_08
dimoskopisi_09
dimoskopisi_10
dimoskopisi_11


Ειδήσεις σήμερα

Ο Κόκκινος Στρατός στο Βερολίνο: Λεηλασίες, βιασμοί και άλλες ιστορίες…

Σε 11 εβδομάδες παίζονται όλα στην Κεντροαριστερά: Ποιος ζει (και) ποιος πεθαίνει σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Χειροπέδες για εικονικές συνταγογραφήσεις σε βάρος του ΕΟΠΥΥ - Συνελήφθησαν γιατροί και φαρμακοποιοί, €3,5 εκατ. η ζημιά

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr



http://dlvr.it/TDJYqv

Θεσσαλονίκη: «Μπούκαρε» στο σπίτι της πρώην συντρόφου του να δει τα παιδιά του και εκείνη πάτησε το «panic button»

 


Θεσσαλονίκη: «Μπούκαρε» στο σπίτι της πρώην συντρόφου του να δει τα παιδιά του και εκείνη πάτησε το «panic button»

Χειροπέδες σε έναν άνδρα στη Θεσσαλονίκη πέρασαν αστυνομικοί μετά την ενεργοποίηση του «panic button».

Όλα έγιναν τα ξημερώματα της Δευτέρας (16.09.2024) στη Θεσσαλονίκη όταν ένας άνδρας «τρύπωσε» τα ξημερώματα στο διαμέρισμα της πρώην συντρόφου του για να δει τα δύο ανήλικα παιδιά του και εκείνη πάτησε το «panic button»

Ο κατηγορούμενος, με ιστορικό κακοποιητικής συμπεριφοράς έναντι της γυναίκας – και μητέρας των παιδιών του – καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση οκτώ μΣηνών, με τριετή αναστολή.

«Μπήκε στο σπίτι από την πόρτα την κουζίνας. Άρχισε να με βρίζει και να με απειλεί, φοβήθηκα ότι θα πάρει τα παιδιά και θα φύγει γι’ αυτό πάτησα το panic button», κατέθεσε η γυναίκα στο δικαστήριο, τονίζοντας ότι φοβάται να κοιμηθεί στο σπίτι, ενώ εξήγησε ότι εγκατέστησε την συγκεκριμένη εφαρμογή στο κινητό της, μετά από άλλο επεισόδιο που είχε προηγηθεί.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι έφτασε σε αυτό το σημείο επειδή είχε να δει τα παιδιά του έναν μήνα. «Τα παιδιά με αγκάλιασαν και την ώρα που μιλούσαμε εκείνη πάτησε το κουμπί και ήρθε η αστυνομία», απολογήθηκε, αρνούμενος ότι απείλησε την γυναίκα

Καιρός αύριο: Έντονες βροχές σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Ιόνιο και Εύβοια – Έως τους 28 βαθμούς ο υδράργυρος

 


Καιρός αύριο: Έντονες βροχές σε Μακεδονία,  Θεσσαλία, Ιόνιο και Εύβοια – Έως τους 28 βαθμούς ο υδράργυρος
EUROKINISSI

Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αύριο Τρίτη (17.09.2024) κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το Ιόνιο. Το μέγιστο της θερμοκρασίας θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο με τα φαινόμενα στα δυτικά το βράδυ να είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά. Καταιγίδες θα σημειωθούν στο βόρειο και το δυτικό τμήμα της χώρας με τη θερμοκρασία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς και στα ανατολικά και τα νότια τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο από βόρειες με την ίδια ένταση.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές ή όμβρους κυρίως στη Μακεδονία όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στη Θράκη βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ στα ηπειρωτικά ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα κατά τόπους τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ηπειρωτικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στην Κρήτη αρχικά λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες κατά τόπους θα αυξηθούν και είναι πιθανό στα ορεινά να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ανεμοι: Στις Κυκλάδες μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στην Κρήτη δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στη Μαγνησία και τις Σποράδες και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις πρωινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.


Ερωτήματα για τη Μυστική Υπηρεσία και την ασφάλεια μετά τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

 Φλόριντα-αστυνομία

Αστυνομικοί του Παλμ Μπιτς έξω από τη Διεθνή Λέσχη Γκολφ του Τραμπ, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024, στο Γουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. | AP Photo/Lynne Sladky


Η Μυστική Υπηρεσία «χρειάζεται περισσότερη βοήθεια» τόνισε ο Τζο Μπάιντεν• Βουλευτές και πρώην πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας θέτουν ζήτημα επαναξιολόγησης του πλάνου προστασίας και του έργου της Μυστικής Υπηρεσίας •Ευχαριστίες Τραμπ

Ηπροφανής δεύτερη απόπειρα κατά της ζωής του Ντόναλντ Τραμπ μέσα σε δύο μήνες προκαλεί ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια των υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ και τα αντανακλαστικά των Μυστικών Υπηρεσιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η Μυστική Υπηρεσία «χρειάζεται περισσότερη βοήθεια».

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας σημείωσε στο X ότι «η ασφάλεια των υποψηφίων προέδρων και άλλων προστατευόμενων είναι η ύψιστη προτεραιότητα για τη Μυστική Υπηρεσία». 

Αλλά αυτή η προστασία βρίσκεται τώρα εκ νέου υπό έλεγχο. Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Παλμ Μπιτς είπε ότι η ασφάλεια στο Μαρ-α-Λάγκο θα ήταν διαφορετική αν ο Τραμπ ήταν εν ενεργεία πρόεδρος, καθώς θα είχαν περικυκλώσει ολόκληρο το γήπεδο του γκολφ. «Αν ήταν, θα είχαμε περικυκλώσει ολόκληρο το γήπεδο του γκολφ», είπε ο σερίφης Ρικ Μπράντσοου.

Ωστόσο, δύο πρώην πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας δήλωσαν ότι ο Τραμπ χρειάζεται περισσότερη προστασία από άλλους πρώην προέδρους, δεδομένου ότι διεκδικεί ξανά τον Λευκό Οίκο.

«Τώρα πρέπει να επανεκτιμήσουμε», είπε ο Μπάρι Ντονάντιο στο BBC News. «Θα έπρεπε όλοι αυτοί οι υποψήφιοι να λάβουν το ίδιο προεδρικό προστατευτικό πακέτο; Νομίζω ότι αυτή μάλλον θα πρέπει να είναι η απάντηση».

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις τόνισε ότι οι άνθρωποι αξίζουν την αλήθεια για το πώς ένας επίδοξος δολοφόνος μπόρεσε να έρθει τόσο κοντά στον πρώην πρόεδρο στη λέσχη γκολφ που του ανήκει στη Φλόριντα.

Επίσης, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Νικ Λάνγκγουορθι είπε ότι ο Τραμπ θα πρέπει να έχει «τα ίδια επίπεδα ασφαλείας που παρέχονται σε έναν εν ενεργεία πρόεδρο για να διασφαλίσει την ασφάλειά του».

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Δημοκρατικός Ρο Κάνα: «Η Μυστική Υπηρεσία πρέπει να έρθει αύριο στο Κογκρέσο, να μας πει ποιοι πόροι χρειάζονται για να επεκτείνουμε την προστατευτική περίμετρο και να τους αφήσουμε να τους κατανείμουν σε διακομματική ψηφοφορία την ίδια μέρα».

Περιπολικά έξω από το Trump International Golf Club αφού η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή μετά την προφανή απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024. | AP Photo/Terry Renna

Ευχαριστήρια Τραμπ στις Μυστικές Υπηρεσίες

Πάντως ο Τραμπ και το επιτελείο μόνο καλά λόγια επιφύλαξαν μέχρι στιγμής για τη Μυστική Υπηρεσία.

«Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ. ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ!» έγραψε στα κεφαλαία στο Truth Social ο Τραμπ. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για το ενδιαφέρον και τις ευχές σας - ήταν σίγουρα μια ενδιαφέρουσα μέρα!» πρόσθεσε.

Τα ανώτερα στελέχη της εκστρατείας του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου πιστώνουν στη Μυστική Υπηρεσία ότι κράτησαν ασφαλή τον πρώην πρόεδρο. Σε ένα email που εστάλη στο προσωπικό το απόγευμα της Κυριακής, οι ανώτεροι σύμβουλοι της εκστρατείας Chris LaCivita και Susie Wiles έγραψαν: «Σήμερα, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες, ένα κακό τέρας επιχείρησε να αφαιρέσει τη ζωή του προέδρου Τραμπ».
«Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε στο γήπεδο του γκολφ. Ο πρόεδρος Τραμπ και όλοι όσοι τον συνοδεύουν είναι ασφαλείς χάρη στο σπουδαίο έργο της Μυστικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών», έγραψαν.

Πρόσθεσαν ότι η ασφάλεια των στελεχών της εκστρατείας είναι «πάντα η κορυφαία προτεραιότητά μας» και ζήτησαν από όσους έλαβαν το email να «παραμείνουν σε επαγρύπνηση» και «να παρατηρήσουν και να διατηρήσουν ένα σταθερό επίπεδο επίγνωσης της κατάστασης».

Οι ηγέτες μιας δικομματικής ειδικής ομάδας στο Κογκρέσο που ερευνούσε την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ σε συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια τον Ιούλιο δήλωσαν ότι παρακολουθεί την κατάσταση στη Φλόριντα και ζήτησαν ενημέρωση από τη Μυστική Υπηρεσία.

Ο Ρόναλντ Ρόου, ο αναπληρωτής διευθυντής της Μυστικής Υπηρεσίας, θα βρίσκεται στη Φλόριντα «επ' αόριστον» καθώς η έρευνα για τη χθεσινή απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζεται, αναφέρει το CNN.

Σύμφωνα με τη Washington Post, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να συναντηθεί με τον αναπληρωτή διευθυντή της μυστικής υπηρεσίας Ρόναλντ Ρόου Τζούνιορ τη Δευτέρα.

Καμιά αλλαγή στο πρόγραμμα της εκστρατείας

Η εκστρατεία του Τραμπ δεν ανακοίνωσε καμία αλλαγή στο πρόγραμμα του κ. Τραμπ για την εβδομάδα. Αναμένεται να εμφανιστεί απόψε σε ζωντανή ροή για να παρουσιάσει μια νέα επιχείρηση κρυπτονομισμάτων. Την Τρίτη, αναμένεται να πραγματοποιήσει εκδήλωση στο δημαρχείο στο Φλιντ του Μισχαίου, με συντονιστή την κυβερνήτη του Αρκάνσας, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, και μια συγκέντρωση την Τετάρτη στο Uniondale της Νέας Υόρκης.

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του, γερουσιαστής Τζέι Ντι Βανς, είχε προγραμματιστεί να μιλήσει σε δείπνο τη Δευτέρα της Faith and Freedom Coalition, μιας χριστιανικής συντηρητικής ομάδας, σε εκδηλώσεις στο Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν την Τρίτη και σε μια συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα την Τετάρτη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΠΑΣΟΚ, προβάδισμα Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ και Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

  Στο 9,1% ο ΣΥΡΙΖΑ επί των εγκύρων - Στην τρίτη θέση η Ελληνική Λύση - Η εταιρεία δίνει προβάδισμα 5,6 μονάδων σε Ανδρουλάκη έναντι Δούκα -...