Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Λίβανος: Τριπλή επίθεση Χεζμπολάχ στο Ισραήλ με 140 ρουκέτες

 


EPA/ATEF SAFADI

Λίγο αργότερα, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε «στοχευμένο» χτύπημα στη Βηρυτό

Επίθεση σε τρία κύματα πραγματοποίησε η Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ, εκτοξεύοντας συνολικά 140 ρουκέτες, μία ημέρα μετά το διάγγελμα του ηγέτη της, Χασάν Νασράλα, ο οποίος μίλησε για αντίποινα, στον απόηχο των αιματηρών εκρήξεων σε συσκευές επικοινωνίας της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο είχαν στόχο τοποθεσίες κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ.

Η ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων δήλωσε ότι δεν υπάρχουν άμεσα αναφορές για θύματα.

Χεζμπολάχ: Αντίποινα για τις ισραηλινές επιδρομές

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι έβαλε στο στόχαστρό της βάσεις αεράμυνας, αλλά και το αρχηγείο μιας ισραηλινής ταξιαρχίας τεθωρακισμένων.

Σύμφωνα με τη Χεζμπολάχ, οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν ως αντίποινα για τις ισραηλινές επιδρομές σε χωριά και σπίτια στο νότιο Λίβανο.

Στρατός Ισραήλ: Χτύπημα στη Βηρυτό

Λίγο αργότερα, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε «στοχευμένο» χτύπημα στη Βηρυτό.

Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για έκρηξη στα νότια προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ ανταλλάσσουν σχεδόν καθημερινά πυρά από τον Οκτώβριο του 2023, μετά την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Νασράλα: Κήρυξη πολέμου οι επιθέσεις του Ισραήλ

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεσμεύτηκε την Πέμπτη να συνεχίσει τα καθημερινά πλήγματα στο Ισραήλ τις θανατηφόρες εκρήξεις στις συσκευές επικοινωνίας της οργάνωσης, τις οποίες χαρακτήρισε «σοβαρό πλήγμα» και «κήρυξη πολέμου».

Αναφερόμενος στις συντονισμένες εκρήξεις της Τρίτης και της Τετάρτης που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων, ο Νασράλα έκανε λόγο για «σφαγές», προσθέτοντας η Χεζμπολάχ βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα άνευ προηγουμένου πλήγμα. Είπε επίσης ότι οι επιθέσεις θα λάβουν «δίκαιη τιμωρία».

Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν μια «δοκιμασία» για τη Χεζμπολάχ, τόνισε. Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτό το «μεγάλο πλήγμα» των επιθέσεων σε συσκευές επικοινωνίας δεν θα οδηγήσει στην πτώση της Χεζμπολάχ.

Την ώρα της προβολής της ομιλίας του Νασράλα, μαχητικά αεροσκάφη ακούγονταν να πετούν πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό.

Διαβάστε επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Εν αναμονή της απόφασης του Ταμείου Ανάκαμψης: 51.000.000 ευρώ για δωρεάν απογευματινά χειρουργεία

  COEUROPE / Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024, 22:07:37 / Τελευταία Ενημέρωση: 08:13 Μετά την τελική έγκριση από το Ταμείο Ανάκαμψης έρχονται...