Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Γιατί τώρα θα πάρουμε τους SCALP NAVAL των 1000 χλμ και όχι το 2021;-Φτάνουν μέχρι το Εσκί Σεχίρ και την Άγκυρα

 

https://www.pentapostagma.gr/sites/default/files/styles/main/public/2024-09/%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%86%CE%94%CE%91%20%CF%80%CE%BD.jpg?itok=U6OkCYdF

Το θέμα της διαπραγμάτευσης της ελληνικής πλευράς με την  γαλλική για την απόκτηση 4η Φρεγάτα FDI και η τοποθέτηση συστήματος εκτόξευσης πυραύλων Κρουζ ( Α-50) SCALP NAVAL σε δύο τουλάχιστον ελληνικές Φρεγάτες, αλλά και στην 4η μετά τις διαπραγματεύσεις με τοπ Παρίσι, έχει ανησυχήσει το τουρκικό βαθύ κράτος, που εκπροσωπεί ο γνωστός Τούρκος πολιτικός Ν.Μπαχτσελί που κατηγόρησε με θράσος τον Έλληνα ΥΠΕΞ Ν.Δένδια.

Το θέμα απασχόλησε σήμερα τα γαλλικά και τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ο λόγος της τουρκικής ανησυχίας είναι ότι οι Τούρκοι βλέπουν ότι σχεδιασμός τους για κυριαρχία στο Αιγαίο με Κορβέτες, Φρεγάτες και υποβρύχια κλάσης Reis,που εφοδιάζονται με πυραύλους Κρουζ ATMACA, πάει περίπατο στην κυριολεξία.

Σε συνδυασμό με την έγκριση των ΗΠΑ , αγοράς από την Ελλάδα πυραύλων JASSM σε ελληνικά F-16V, οι Τούρκοι θα απολέσουν πάρα πολλά από αυτά που θεωρούσαν ως δεδομένα, και με τις κινητές συστοιχίες πυραύλων BORA-ATMACA-TAYFUN.    

Οι ΗΠΑ το 2021 είχαν μπλοκάρει παρασκηνιακά την απόκτηση των γαλλικών στρατηγικών πυραύλων από την Ελλάδα, αλλά τώρα άλλαξαν γνώμη.

Ο λόγος είναι ότι η τουρκική πολιτική που θυμίζει έντονα Οθωμανική αυτοκρατορία, οι απειλές στο Ισραήλ και την Ανατολική Μεσόγειο, και κυρίως η αίτηση της Άγκυρας για είσοδο στους BRICS, έδωσαν το πράσινο φως στην Ελλάδα, να αποκτήσει στρατηγικά όπλα με τα οποία κάθε τουρκική προσπάθεια αμφισβήτησης στο Αιγαίο, θα έχει μια τρομερή απάντηση για την Τουρκία.

Αυτό μεταφράζεται σε κλείδωμα στόχων υψηλής αξίας στα βάθη της Μικράς Ασίας ( φράγματα, αεροπορικές βάσεις, κά) στα σκοπευτικά των πιλότων μας που θα διαθέτουν πλέον πυραύλους JASSM ( έχουμε ήδη SCALP-EG στα MIRAGE 2000-5), και σε αυτά των Φρεγατών μας που θα διαθέτουν πυραύλους SCALP NAVAL.

Ο κίνδυνος είναι πάρα πολύ μεγάλος για την τουρκική πολεμική μηχανή από την ελληνική πλευρά για να αγνοηθεί πλέον, ή να υπερκεραστεί από επιθέσεις τύπου κορεσμού, αφού η χώρα μας διαθέτει δορυφορική συνεργασία με χώρες της ΕΕ, ( δορυφορικός σταθμός Τανάγρας)  και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας γνωρίζουν σε real time, κάθε κίνηση από την άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Επίσης κάθε μεταστάθμευση ελληνικών αεροσκαφών εφοδιασμένα με στρατηγικούς πυραύλους στην αεροπορική βάση της Πάφου στην κύπρο, και κάθε ελλιμενισμός ελληνικής Φρεγάτας FDI στην υπό κατασκευή ναυτική βάση στο Μαρί, θα κτυπάει κόκκινο συναγερμό στους Τούρκους, αφού τόσο η Μικρά Ασία όσο και η Ανατολική Μεσόγειο βρίσκονται μέσα στην εμβέλεια  μας.

Αυτή είναι η απτή πραγματικότητα και δεν αλλάζει με τίποτα.  

“Τα νέα προηγμένα στρατηγικά όπλα των νέων Φρεγατών θα αποτελέσουν επίσης παράγοντα ισχύος.

Αυτές οι φρεγάτες θα μπορούν να μεταφέρουν τον πύραυλο SCALP NAVAL. Ίσως ο πιο εξελιγμένος πύραυλος Κρουζ «Cruise», που είναι ικανός να πλήξει στρατηγικούς στόχους σε μεγάλες αποστάσεις (πάνω από 1000 km) με μεγάλη ακρίβεια.

Τα προγράμματα εκσυγχρονισμού των φρεγατών MEKO, των επιθετικών σκαφών κλάσης RUSSEN αλλά και των υποβρυχίων μας θα αρχίσουν να εφαρμόζονται άμεσα.

Θα ενισχυθούμε με την αγορά τεσσάρων περιπολικών σκαφών ISLAND που σύντομα θα ενταχθούν στον στόλο μας. Με τη μελλοντική συμμετοχή της χώρας στη σχεδίαση και μετέπειτα κατασκευή της νέας Φρεγάτας CONSTELATION, και με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα Eurocorvet, δημιουργούμε ένα αδιαπέραστο τείχος με πυραύλους στο Αιγαίο”, ανέφερε χθες ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Η Ελλάδα άσχετα από τα προβλήματα στην καθημερινή ζωή υλοποιεί τα απολύτως απαραίτητα βήματα εκσυγχρονισμού και επιχειρησιακής βελτίωσης του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων, με στόχο την επιβίωση του ελληνισμού στο σύνολο του.

Με γνώμονα αυτό, θα έρθει και η οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας, ειδικά με την εξόρυξη υδρογονανθράκων σε Αιγαίο και νότια της Κρήτης, που είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου