Την ικανοποίησή του για τον θάνατο του ηγέτη της φιλοιρανικής Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, εξέφρασε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν πρόκειται για «Δικαιοσύνη για χιλιάδες Αμερικανούς, Ισραηλινούς και Λιβανέζους».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαιρέτισε τη δολοφονία του Νασράλα, λέγοντας σε δήλωσή του ότι «ο Νασράλα και η τρομοκρατική οργάνωση της οποίας ηγείτο, η Χεζμπολάχ, ήταν υπεύθυνοι για τη δολοφονία εκατοντάδων Αμερικανών κατά τη διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών βασιλείας του τρόμου. Ο θάνατός του σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή είναι ένα μέτρο δικαιοσύνης για τα πολλά θύματά του, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων Αμερικανών, Ισραηλινών και Λιβανέζων πολιτών».

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι «η επίθεση που σκότωσε τον Νασράλα έγινε στο ευρύτερο πλαίσιο της σύγκρουσης που ξεκίνησε με τη σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Ο Νασράλα, την επόμενη ημέρα, πήρε τη μοιραία απόφαση να συμμαχήσει με τη Χαμάς και να ανοίξει αυτό που αποκάλεσε «βόρειο μέτωπο» εναντίον του Ισραήλ.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί κατά της Χεζμπολάχ, της Χαμάς, των Χούθι και κάθε άλλης τρομοκρατικής ομάδας που υποστηρίζεται από το Ιράν».

Πηγή ynet