Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Ισραήλ-Χεζμπολάχ τελευταία - Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού λέει στα στρατεύματα: «Χτυπάμε τον Λίβανο για να προετοιμαστούμε για πιθανή εισβολή»

 


Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού λέει στα στρατεύματα: Χτυπάμε τον Λίβανο για να προετοιμαστούμε για πιθανή εισβολή

Οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο έχουν ως στόχο να προετοιμάσουν το έδαφος για την «πιθανή είσοδο» στρατευμάτων, δήλωσε ένας αρχηγός του στρατού στα ισραηλινά στρατεύματα, προσθέτοντας «τις μπότες σας... θα εισέλθουν σε εχθρικό έδαφος».

«Ακούς τους πίδακες από πάνω. Απεργούσαμε όλη μέρα». Ο στρατηγός Herzi Halevi είπε στα στρατεύματα στα σύνορα με το Λίβανο: σύμφωνα με δήλωση του στρατού.

«Αυτό είναι και τα δύο για να Προετοιμάστε το έδαφος για την πιθανή είσοδό σας και να συνεχίσετε εξευτελίζοντας τη Χεζμπολάχ».

«Ο στόχος είναι πολύ σαφής – να επιστρέψουν με ασφάλεια οι κάτοικοι του βορρά», πρόσθεσε, αναφερόμενος στους δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινούς που έχουν απομακρυνθεί από περιοχές κοντά στα σύνορα.

«Για να επιτευχθεί αυτό, προετοιμάζουμε τη διαδικασία ενός ελιγμού, που σημαίνει ότι οι στρατιωτικές σας μπότες, οι μπότες ελιγμών σας, θα εισέλθουν σε εχθρικό έδαφος, θα εισέλθουν σε χωριά που η Χεζμπολάχ έχει προετοιμάσει ως μεγάλα στρατιωτικά φυλάκια, με υπόγειες υποδομές, σημεία στάσης και εκτοξευτήρες στο έδαφός μας και θα πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον ισραηλινών αμάχων».

Και πρόσθεσε: «Θα μπείτε μέσα, θα καταστρέψετε τον εχθρό εκεί και θα καταστρέψετε αποφασιστικά τις υποδομές του.

«Αυτά είναι τα πράγματα που θα μας επιτρέψουν να επιστρέψουμε με ασφάλεια τους κατοίκους του βορρά μετά».

Ο στρατός του Ισραήλ στέλνει ήδη εφεδρικές ταξιαρχίες στα βόρεια σύνορα με τον Λίβανο για «επιχειρησιακές αποστολές» στην περιοχή (βλ. 1.57 μ.μ.)

Εικόνες δείχνουν την κλίμακα των απεργιών στο Λίβανο

Αυτές οι εικόνες δείχνουν την κλίμακα των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στο νότιο Λίβανο σήμερα.

Το Ισραήλ διεύρυνε τις επιθέσεις του στον Λίβανο σήμερα, με τον στρατό του να λέει ότι τα αεροσκάφη του πραγματοποιούν εκτεταμένες επιθέσεις στο νότο.

Φωτογραφίες: Reuters

Το Ισραήλ έπληξε στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, με έναν αρχηγό του στρατού να λέει στα στρατεύματα στα σύνορα ότι ο στόχος των επιθέσεων είναι να προετοιμαστούν για πιθανή είσοδο στο Λίβανο. Η τζιχαντιστική οργάνωση που συνδέεται με το Ιράν εκτόξευσε ρουκέτες, στοχεύοντας το Τελ Αβίβ για πρώτη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κατέβηκαν επιβάτες από συρμό λόγω φωτιάς

  Κατέβηκαν επιβάτες από συρμό λόγω φωτιάς ΕΛΛΑΔΑ 25.09.24 18:28 Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το απόγευμα, από φωτιά που εκδηλώθηκ...