Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

«Είμαστε ήδη σε πόλεμο», λέει ο Λιβανέζος υπουργός - καθώς προειδοποιεί για τον «καταστροφικό» αριθμό θυμάτων από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές

 


Σε συνέντευξή του στο Sky News, ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου Δρ Firass Abiad δήλωσε ότι το Ισραήλ προσπαθεί να δημιουργήσει μια «κατάσταση πανικού και τρόμου» και να προκαλέσει μια «μαζική έξοδο».

«Είμαστε ήδη σε πόλεμο» - Λιβανέζος υπουργός
Γιατί μπορείτε να εμπιστευτείτε το Sky News

Ο Λίβανος «βρίσκεται ήδη σε πόλεμο», δήλωσε ο υπουργός Υγείας του, καθώς αποκάλυψε ότι σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί λόγω των αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ.

Σε συνέντευξή του στην παρουσιάστρια παγκόσμιων ειδήσεων του Sky News Γιάλντα Χακίμ, ο Δρ Firass Abiad δήλωσε ότι το Ισραήλ στοχεύει να δημιουργήσει μια «κατάσταση πανικού και τρόμου» μεταξύ των Λιβανέζων πολιτών και να «προκαλέσει μαζική έξοδο».

Είπε ότι περισσότεροι από 700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις και ο αριθμός των εκτοπισμένων κατοίκων εκτιμάται ότι πλησιάζει τις 500.000.

Απεργίες σε όλο το Λίβανο
Εικόνα:Απεργίες σε όλη την περιοχή

Παρακολουθήστε ζωντανά: Το Ισραήλ καλεί εφεδρικές ταξιαρχίες στα σύνορα του Λιβάνου

«Η εκτίμηση είναι ότι θα φτάσουμε εύκολα σε αυτόν τον αριθμό», είπε.

«Στα καταφύγια τώρα, έχει αναφερθεί ότι έχουμε σχεδόν 50.000 και γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι στα καταφύγια πιθανότατα είναι μόνο ένα πολύ μικρό μέρος, επειδή οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που έχουν φύγει πηγαίνουν στα σπίτια τους».

Μετά τις ισραηλινές επιθέσεις στο Λίβανο

Ο Δρ Abiad πρόσθεσε: «Είμαστε ήδη σε πόλεμο - αυτό δεν είναι απλώς μια κλιμάκωση, είμαστε ήδη σε πόλεμο.

«Εάν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει αυτές τις πολύ μεγάλες και ισχυρές βόμβες για να στοχεύσει περιοχές αμάχων, όπως έχει κάνει, τότε ναι, οι αριθμοί θα μπορούσαν να φτάσουν καταστροφικά - ακόμη πιο καταστροφικά - από ό, τι βλέπουμε τώρα».

Καπνός υψώνεται από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο νότιο χωριό Kfar Rouman στο νότιο Λίβανο. Pic: AP
Εικόνα:Καπνός υψώνεται από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο νότιο χωριό Kfar Rouman στο νότιο Λίβανο. Pic: AP

Την Τετάρτη, το Ισραήλ δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ είχε εκτοξεύσει έναν πύραυλο προς το Τελ Αβίβ για πρώτη φορά.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν δηλώσει ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στοχεύουν αποθήκες όπλων, μαχητές και διοικητές της Χεζμπολάχ, υποστηρίζοντας ότι η μαχητική ομάδα κρύβεται σε κατοικημένες περιοχές και χρησιμοποιεί τους Λιβανέζους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Ο Δρ Abiad δήλωσε ότι υπήρξε ένας «άνευ προηγουμένου αριθμός θυμάτων» στις επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο, με σχεδόν 5.000 τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ενός «μεγάλου αριθμού» εργαζομένων στον τομέα της φροντίδας.

Ο Σιδερένιος Θόλος του Ισραήλ αναχαιτίζει πυραύλους

Ο υπουργός προειδοποίησε ότι το σύστημα υγείας του Λιβάνου θα μπορούσε να «κατακλυστεί» εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις.

Ερωτηθείς τι χρειάζονται οι εγκαταστάσεις υγείας και τα νοσοκομεία του Λιβάνου αυτή τη στιγμή, απάντησε: «Κατάπαυση του πυρός και αυτό πηγαίνει από τη Γάζα στον Λίβανο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κατέβηκαν επιβάτες από συρμό λόγω φωτιάς

  Κατέβηκαν επιβάτες από συρμό λόγω φωτιάς ΕΛΛΑΔΑ 25.09.24 18:28 Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το απόγευμα, από φωτιά που εκδηλώθηκ...