
Επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης, εξαπέλυσε ο Παύλος Μαρινάκης για τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση με αφορμή τη συμπεριφορά της Λιβύης και την αυστηροποίηση του μεταναστευτικού.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ δήλωσε πως «φτάσαμε στο σημείο να πουν ότι είναι κίνηση κατά της Ελλάδας». Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν αντιπολίτευση όχι στην κυβέρνηση, αλλά στη χώρα και πως σε αυτή την κατηγορία μπαίνει και το ΠΑΣΟΚ.
«Για την Ελλάδα σημασία έχει το μείζον. Το μείζον είναι να καταλάβει η Ευρώπη σε όλα τα αρμόδια όργανα ότι η παρατεταμένη μεταναστευτική κρίση δεν αντιμετωπίζεται ούτε με θεωρίες, ούτε με ευχολόγια», συνέχισε ο κ. Μαρινάκης και τόνισε πως «η Ελλάδα δεν αστειεύεται και το έχει δείξει, πάντοτε με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα».
«Θα περιμένουμε αυστηροποίηση της στάσης μας, με βασικό στόχο να εκπέμψουμε κι ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι όποιος έρχεται στην Ελλάδα και είναι παράνομος θα έχει συγκεκριμένες συνέπειες, όπως ορίζουν οι νόμοι και ειδικά σε έκτακτες καταστάσεις», τόνισε.
«Είναι άλλο πράγμα η κριτική και είναι άλλο πράγμα η ισοπέδωση και το να "βαφτίζεις" αποτυχία αυτής της κυβέρνησης "ό,τι κινείται, ό,τι πετάει και ό,τι κολυμπάει", εάν μου επιτρέπετε έτσι μια αδόκιμη φράση», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.
Ο κ. Μαρινάκης επέκρινε τη στάση του ΠΑΣΟΚ και σε ό,τι αφορά το αίτημα για άρση ασυλίας 14 βουλευτών της ΝΔ όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισε «παρών».
«Το να ψηφίζουν "παρών" μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ και τα ακραία κόμματα, για το γιατί κάποιοι βουλευτές ψήφισαν κάτι, που εγώ να δεχτώ, για την οικονομία της συζήτησης, αν και δεν συμφωνώ, το δέχομαι όμως ως κριτική, διαφωνώ πλήρως μαζί τους... Το ΠΑΣΟΚ έχει φτάσει στη σφαίρα του παραλογισμού», σημείωσε.
Για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έλεγε πως «πιάστηκε η Κυβέρνηση με τη γίδα στην πλάτη» και μετά από τόσες ημέρες δεν έχει καταθέσει πρόταση.
«Αν κάτι είναι τόσο προφανές και τόσο εύκολο να διατυπωθεί, απορώ γιατί δεν το κάνει αυτό το ΠΑΣΟΚ. Η αλήθεια ποια είναι; Η αλήθεια είναι ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ και οι αγροτικές επιδοτήσεις, είναι μια από τις μεγαλύτερες διαχρονικές πληγές της χώρας, που έχουνε κοστίσει 2,7 δισεκατομμύρια στον τόπο αυτό, με ευθύνη και δική μας, πολιτική, δεν την κρύψαμε, δεν την συμψηφίσαμε, αλλά από τη συζήτηση για πολιτικές ευθύνες που εμείς δεν κρυφτήκαμε και μάλιστα, όπως είδατε, πήραμε και ακαριαίες δια του πρωθυπουργού, ο πρωθυπουργός πήρε ακαριαίες αποφάσεις, από το να πάμε στην πολιτική μέχρι την ποινική ευθύνη χρειάζεται κάτι. Χρειάζεται αυτά που περιγράφει μια δικογραφία, για τα οποία η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να κάνει αξιολόγηση, όσο υπάρχει το άρθρο 86 -ανοίγω μια παρένθεση, έχουμε πει ότι θέλουμε να το αλλάξουμε, αλλά ακόμα υπάρχει- αυτή την αξιολόγηση την κάνουν τα κόμματα. Για να κάνεις λοιπόν ποινική αξιολόγηση πρέπει να περιγράφεται ένα ποινικό αδίκημα. Λέω, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, ότι ακόμα δεν έχουμε καταλήξει, ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, δεν απέχουμε πολύ, χρονικά από την κατάληξη της δικής μας στάσης και απόφασης», πρόσθεσε.
Ο κ. Μαρινάκης συμπλήρωσε πως «είμαστε η πρώτη Κυβέρνηση, χωρίς αυτά προφανώς να είναι αρκετά, εκ του αποτελέσματος, που στείλαμε 5.200 ανθρώπους, φυσικά πρόσωπα, στις Αρχές και στη Δικαιοσύνη». Σημείωσε ότι η κυβέρνηση μπλόκαρε δεκάδες χιλιάδες ΑΦΜ και πριν από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, ζήτησε την επιτροπεία οικειοθελώς και έστειλε τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.
Σχετικά με δημοσιεύματα ότι τιμωρήθηκε η υπάλληλος του ΟΠΕΚΕΠΕ που αποκάλυψε την υπόθεση, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι εφόσον αποδειχθεί κάτι τέτοιο, τότε αυτοί που την παρεμπόδισαν, χωρίς να έπρεπε να την παρεμποδίσουν, πρέπει να πληρώσουν και διοικητικά και ποινικά.
«Όσοι πέφτουν από τα σύννεφα από το πολιτικό σύστημα γι' αυτή την παθογένεια, σε μια χώρα που έχει πληρώσει 2,7 δισεκατομμύρια για παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις και συνολικά διοικητικά πρόστιμα για όλα αυτά τα θέματα, είναι υποκριτές. Τα 5.000 φυσικά πρόσωπα και νομικά πρόσωπα και τα μπλοκαρίσματα των ΑΦΜ όλα αυτά έγιναν πριν έρθει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Έγιναν από το 2019 μέχρι να έρθει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», ανέφερε, ενώ για τη δήλωση του πρωθυπουργού περί αποτυχίας, δήλωσε πως την έκανε γιατί όσα έγιναν αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αρκετά.
«Και όπως πετύχαμε να κλείσουμε πληγές και να σπάσουμε αποστήματα στις πολεοδομίες, στις εφορίες, σε παράνομες συνταγογραφήσεις, σε κυκλώματα φυλακών, σε κυκλώματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη δημοτική αστυνομία, χρόνιες παθογένειες, να μπει ένα τέλος, ή εν πάση περιπτώσει, να αρχίσει να μπαίνει ένα τέλος. Στον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα όσα κάναμε, τα οποία πράγματι τα κάναμε, απεδείχθησαν ότι ήταν λειψά και πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Έχουμε το πολιτικό θάρρος, με πρώτο τον πρωθυπουργό, αυτό να το πούμε», υπογράμμισε.
Για το αν χρειάζεται ή όχι προανακριτική ή εξεταστική, ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε πως δεν αποκλείει τίποτα και πως όλα μπαίνουν στο ζύγι και επεξεργάζονται.
Αναφερόμενος στο κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι για χρόνια ακούγαμε συκοφαντίες για τη χώρα μας και τώρα η επίσημη έκθεση της Κομισιόν αποτελεί την πιο ηχηρή απάντηση στους συκοφάντες.
«Η Ελλάδα σημειώνει σημαντική πρόοδο και στη Δικαιοσύνη και στον τρόπο νομοθέτησης και ειδικά σε ζητήματα που έχω την τιμή να χειρίζομαι, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την ελευθερία του Τύπου, όπου κατατάσσεται η χώρα μας στις χώρες που έχουν τη μεγαλύτερη πρόοδο, με συγκεκριμένες κινήσεις νομοθέτησης, όπως η κατάργηση της απλής δυσφήμισης και πολλά ακόμα», ανέφερε.
Ν.Αρμένης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου