Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Απλή αναλογική με μειωμένο πλαφόν εισόδου στην Βουλή και ψήφο στα 17 φέρνει στο «τραπέζι» ο Α.Τσίπρας

Απλή αναλογική με μειωμένο πλαφόν εισόδου στην Βουλή και ψήφο στα 17 φέρνει στο «τραπέζι» ο Α.Τσίπρας: Στην δημιουργία μιας εκλογικής διαδικασίας στηριζόμενης στην απλή αναλογική με μειωμένο το πλαφόν εισόδου στη Βουλή (αυτή τη στιγμή απαιτείται ένα 3%) και δικαίωμα ψήφου στους δεκαεπτάρηδες προσατου Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Στην δημιουργία μιας εκλογικής διαδικασίας στηριζόμενης στην απλή αναλογική με μειωμένο το πλαφόν εισόδου στη Βουλή (αυτή τη στιγμή απαιτείται ένα 3%) και δικαίωμα ψήφου στους δεκαεπτάρηδες προσανατολίζεται η κυβέρνηση.
Κατά την τρίωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, συζητήθηκε και το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών, κάτι που σίγουρα θα αλλάξει τον εκλογικό χάρτη της χώρας ειδικότερα στην Β' Αθηνών που αποτελεί το «βαρόμετρο» νίκης σε όλες τις εκλογές.
Η πρόταση Κουρουμπλή για αναλογικότερο σύστημα με μικρότερο μπόνους φάινεται να εγκαταλείπεται καθώς στο πεδίο των συσχετισμών δεν ευνοείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Καιρός: Εως 31 βαθμούς η θερμοκρασία – Πού αναμένονται καταιγίδες Ιστορία από Newsroom • 9 ώρ. • 3 λεπτά ανάγνωσης

  Καιρός: Εως 31 βαθμούς η θερμοκρασία – Πού αναμένονται καταιγίδες Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές  βροχές  και πιθανώς μεμονωμένες ...