Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Politico EU: «Η σκιά του Ερντoγάν πάνω από το Κυπριακό»

opadoi_erdogan.jpg

Οπαδοί του Ταγίπ Ερντογάν ενώ πανηγυρίζουνEPA/ SEDAT SUNA
Λευκωσία - Ανταπόκριση
Το Κυπριακό, σε σχέση με τις εξελίξεις στην Τουρκία, αναδεικνύει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η έγκυρη ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Politico EU». Με τίτλο «Η σκιά του Ερντογάν επικρέμαται πάνω από τη συμφωνία για την Κύπρο» η αρθρογράφος υποστηρίζει ότι η αναστάτωση στην Άγκυρα συμπίπτει με την τελική ώθηση προς συμφωνία επανένωσης της Κύπρου.
Σημειώνει πως ενδεχόμενη λύση θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τον Ταγίπ Ερντογάν ως «κλάδος ελαίας» προκειμένου να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στο πλαίσιο αυτό, το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις του πρέσβη της Τουρκίας στις Βρυξέλλες, Selim Yenel, ο οποίος αναφέρει ότι είναι πολύ σημαντικό για την Τουρκία να υπάρξει συμφωνία.
Το κακό σενάριο ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, είναι ότι οι ενέργειες του Τούρκου προέδρου σε συνέχεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος ενδέχεται να θέσουν το σύνολο των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε αναμονή, εξαλείφοντας ένα ισχυρό κίνητρο για να υποστηρίξει η Τουρκία την επανένωση της Κύπρου.
Πιθανώς, αναφέρεται, ένας όλο και πιο αυταρχικός Ερντογάν να έχει διαφορετικά σχέδια για την Κύπρο και να ενισχύσει περαιτέρω την εξάρτηση του βόρειου τμήματος του νησιού από την Τουρκία ή ακόμα και να προωθήσει την πλήρη ενσωμάτωσή του στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 30,2% η ΝΔ, πέμπτος (ξανά) ο ΣΥΡΙΖΑ - "Μάχη" Ανδρουλάκη-Διαμαντοπούλου, με τρίτο τον Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

  Λίγο πάνω από το "ψυχολογικό όριο" του 30% τοποθετεί την εκλογική επιρροή της Νέας Δημοκρατίας η νέα δημοσκόπηση της Metron A...