Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Στάση «Πόντιου Πιλάτου» από το Βερολίνο για τη Συνθήκη της Λωζάνης

stainmayer.jpg

Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ«Ισχύει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο» | AP Photo/Alexander Zemlianichenko
Η ΕΦ.ΣΥΝ. ρώτησε το μεσημέρι της Παρασκευής τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Σέφερ, εάν μπορεί να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν που αμφισβητούν τη Συνθήκη της Λωζάνης.
Όπως μας είπε ο ίδιος «στη γερμανική κυβέρνηση γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαμάχες και διαφορετικές απόψεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τα σύνορα. Σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση αυτές οι διαμάχες πρέπει να λυθούν ειρηνικά. Δεν μπορώ να απαντήσω στην ερώτησή σας γιατί δεν γνωρίζω τι είπε ο κ. Ερντογάν. Η γερμανική κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει το μέρος κάποιας πλευράς».
Στη συνέχεια η «ΕΦ.ΣΥΝ.» υπενθύμισε στον κ. Σέφερ τη Συνθήκη της Λωζάνης και τον ρώτησε ξεκάθαρα εάν πιστεύει για παράδειγμα ότι η Χίος, η Λέσβος και η Λήμνος είναι ελληνικά νησιά, ναι ή όχι.
Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα και απλά μας είπε «επαναλαμβάνω αυτό που είπα πιο πριν ότι δεν γνωρίζω τις δηλώσεις Ερντογάν».
Λίγα λεπτά αργότερα, σε συνομιλία του με την «ΕΦ.ΣΥΝ.» και αφού ενημερώθηκε από το υπουργείο του μας είπε ότι «για τη γερμανική κυβέρνηση η Συνθήκη της Λωζάνης ισχύει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T65Xwx