Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Νέα Υόρκη

train-crash-1.jpg

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Νέα ΥόρκηIan Samuel via AP
Επιβατηγό τρένο συνετρίβη στον σιδηροδρομικό σταθμό του Χόμποκεν του Νιου Τζέρσεϊ την ώρα της πρωινής αιχμής, περίπου 8.30 το πρωί τοπική ώρα, με αποτέλεσμα σχεδόν να καταστραφεί ο σταθμός, ενώ οι νεκροί είναι τουλάχιστον τρεις και οι τραυματίες ξεπερνούν του 100, εκ των οποίων πολλοί σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι αρχές δεν μπορούν ακόμη να διευκρινίσουν τα αίτια του δυστυχήματος, ωστόσο προς το παρόν αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική ενέργεια.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μέρος της μεταλλικής οροφής του σιδηροδρομικού σταθμού έχει καταρρεύσει, ενώ το τρένο έχει επί της ουσίας έχει διαπεράσει τον σταθμό, προκαλώντας πλήρη καταστροφή.


Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στα μέσα ενημέρωσης είπαν ότι το τρένο μπήκε στον σταθμό με πολύ μεγάλη ταχύτητα, σαν να μην μπορούσε να σταματήσει. Φτάνοντας στο τέλος της γραμμής, το τρένο πέρασε πάνω από την πλατφόρμα και εισήλθε στον σιδηροδρομικό σταθμό.
Όπως αναφέρεται, το πρώτο βαγόνι συγκρούστηκε με την πλατφόρμα, ενώ άλλο βαγόνι ουσιαστικά εκτοξεύτηκε στον αέρα χτυπώντας την οροφή του σταθμού.
Σύμφωνα με επιβάτη που μίλησε σε ρεπόρτερ του δικτύου WNBC-TV, «η πλατφόρμα έγινε το φρένο του τρένου».
Ωστόσο εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε ότι ακόμη κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν το τρένο έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, όταν έπεσε πάνω στην πλατφόρμα. 
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Νέα ΥόρκηAP Photo/Joe Epstein
Η εφημερίδα New York Times, που επικαλείται ανώτατους αξιωματούχους των υπηρεσιών μεταφορών, πάντως, αναφέρει ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός και το BBC αναφέρεται σε τρεις νεκρούς.
Επίσης, αξιωματούχος που μίλησε στους New York Times υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, φέρεται να δήλωσε ότι «υπάρχουν νεκροί».
Επίσης ότι «είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των τραυματιών. Το τρένο πήγαινε πάρα πολύ γρήγορα, ενώ διερευνώνται κατασκευαστικές ατεχνίες στον σταθμό».

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Νέα ΥόρκηAP Photo/Julio Cortez
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες άνθρωποι έχουν καταπλακωθεί από κομμάτια μπετόν, πολλοί άνθρωποι φέρουν τραύματα, ενώ επιβάτες σπάνε τα παράθυρα για να μπορέσουν να βγουν από τα βαγόνια.
Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για τουλάχιστον 100 τραυματίες, κάποιοι από τους οποίους είναι πολύ σοβαρά, ωστόσο ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως ο αριθμός αυτός. Επίσης, κάποιοι μιλούν για εγκλωβισμένους επιβάτες μέσα στο τρένο.
Η εκπρόσωπος των υπηρεσιών μεταφορών του Νιου Τζέρσεϊ, Νάνσι Σνάιντερ, μίλησε για πάρα πολλούς τραυματίες, ωστόσο τόνισε ότι «δεν είναι σαφές ακόμη πόσοι».


Εξαιτίας του δυστυχήματος, έχουν διακοπεί οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στην περιοχή.
Δυνάμεις της πυροσβεστικής, ασθενοφόρα και αστυνομικοί έχουν σπεύσει στην περιοχή του δυστυχήματος και προσπαθούν να απεγκλωβίσουν επιβάτες από το τρένο.


Δυνάμεις της πυροσβεστικής, ασθενοφόρα και αστυνομικοί έχουν σπεύσει στην περιοχή του δυστυχήματος και προσπαθούν να απεγκλωβίσουν επιβάτες από το τρένο.
Ο σταθμός του Χόμποκεν βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Χάντσον στη Νέα Υόρκη και χρησιμοποιείται από πολλούς επιβάτες οι οποίοι κατευθύνονται στο Μανχάταν και πιο μακριά.
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Νέα ΥόρκηAP Photo/Julio Cortez
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, από τον σταθμό του Χόμποκεν περνούν καθημερινά περίπου 15.000 επιβάτες (ο πέμπτος μεγαλύτερος αριθμός στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης). 
Άλλωστε στο Νιου Τζέρσεϊ κατοικούν χιλιάδες πολίτες οι οποίοι εργάζονται στο κέντρο της Νέας Υόρκης και παίρνουν καθημερινά το τρένο για να πάνε στις δουλειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Φλώρινα: Συνελήφθη 36χρονος για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

  Newsroom   Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 20:40 Pixabay Ενας  36χρονος  συνελήφθη συνελήφθη την Παρασκευή (26/4) το μεσημέρι στη  Φλώρινα  για ...