Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αεροπειρατεία σε αεροπλάνο με 118 επιβάτες στη Μάλτα (φωτό

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΟΥΝ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ
12:58
23/12/2016
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Της Χριστίνας Φλάσκου
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αεροπειρατεία βρίσκεται σε εξέλιξη σε αεροσκάφος της Afriqiyah Airways, τύπου Airbus A320, με 118 επιβαίνοντες. Το αεροσκάφος εκτελούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη και τελικώς προσγειώθηκε στην Μάλτα, μετά από απαίτηση των αεροπειρατών, οι οποίοι, μάλιστα απειλούν να το ανατινάξουν, έχοντας στην κατοχή τους χειροβομβίδα.
Όπως αναφέρει το Reuters οι αεροπειρατές είναι δύο δηλώνουν ότι  είναι έτοιμοι να απελευθερώσουν τους επιβάτες, εκτός από το πλήρωμα, εφόσον ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, τα οποία όμως δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.
Μάλιστα, φαίνεται  ότι έχουν δηλώσει ότι είναι υποστηρικτές του νεκρού Λίβυοι ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι.
Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ έγραψε στο Tweeter: «Ενημερώθηκα για πιθανή αεροπειρατεία σε εσωτερική λιβυκή πτήση που κατευθύνεται προς τη Μάλτα και λαμβάνονται έκτακτα μέτρα».
Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός της Μάλτας οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας έχουν τεθεί σε ετοιμότητα. Το αεροπλάνο έχει προσγειωθεί στο νησί και σύμφωνα με την Telegraph ομάδες έκτακτης ανάγκης έχουν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο και οχήματα με στρατιώτες και ειδικές δυνάμεις εθεάθησαν να έχουν περικυκλώσει το αεροπλάνο στο διάδρομο προσγείωσης.
Όπως αναφέρει το  flightradar24.com, το αεροπλάνο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της  Sebha, στις 09:30 (τοπική ώρα) με προορισμό την Τρίπολη και βρισκόταν στον αέρα για 2 ώρες και 13 λεπτά πριν προσγειωθεί στον Διεθνή Αερολιμένα της Μάλτας, όπου και παραμένεις. Πιστεύεται, μάλιστα, ότι οι επιβάτες παραμένουν μέσα στο αεροπλάνο. 





 
A Libyan passenger plane has been hijacked by two pro-Gaddafi supporters armed with hand grenades, it has been reported




Η διαδρομή τους αεροσκάφους

 




 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πιθανότατα ο πλανήτης K2-18b είναι κατοικήσιμος! – Διαθέτει όλες τις ενδείξεις ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή σε αυτόν! Έχει όγκο 8,6 φορές μεγαλύτερο από τον όγκο της Γης 28.04.2024 | 20:00

  Ο πλανήτης K2-18b φαίνεται ότι διαθέτει… ζωή! Οι πρώτες ενδείξεις ζωής στον εξωηλιακό πλανήτη ήταν το 2019, όταν τα εργαστήρια της NASA εί...