Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας που αποκάλυψε τους δολοφόνους του Έλληνα πρεσβευτή

ΥΠ.ΕΞ.
25.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΣΤΟΝ ΞΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ
Βγήκε στην δημοσιότητα το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που οδήγησε την αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο στη διαλεύκανση της δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη.

Στο βίντεο φαίνεται ο 29χρονος συλληφθείς αστυνομικός Sérgio Gomes Moreira Filho να μπαίνει μαζί τον εξάδελφό του στο σπίτι όπου διέμενε ο πρέσβης και η σύζυγός του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα O GLOBO, τη Δευτέρα στις 19:53 ο 29χρονος και ο εξάδελφός του βρίσκονταν για περίπου μια ώρα έξω από το σπίτι. Στη συνέχεια στο βίντεο φαίνεται να μπαίνουν μέσα. Σχεδόν τρεις ώρες αργότερα ο 29χρονος φερόμενος ως δράστης φεύγει μόνος του με το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο πρέσβης και στη συνέχεια επιστρέφει πεζός.

Στις 2:30 τα ξημερώματα της Τρίτης ο 29χρονος ξαναπαρκάρει έξω από το σπίτι. Την εμφάνισή του κάνει και ο εξάδελφός του. Οι δύο φαίνονται να κάνουν κάτι στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Οι αρχές λένε πως το αυτοκίνητο αναχώρησε από το σπίτι με το πτώμα του διπλωμάτη στις 03.20 τα ξημερώματα.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε καμένο την Πέμπτη κάτω από μια γέφυρα στην περιοχή Metropolitan Arch. Μέσα σε αυτό ήταν η απανθρακωμένη σορός του Κυριάκου Αμοιρίδη.
Ο Eduardo Moreira de Melo, ήταν ο ξάφερφος του δράστη ο οποίος φέρεται να «κράταγε τσίλιες» και να βοήθησε να απομακρυνθεί το πτώμα με την υπόσχεση ότι θα λάμβανε 80.000 ρεάις (25.000 δολάρια).
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Μισέλ Τέμερ, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα ανέφερε πως  η δολοφονία του πρεσβευτή του προκάλεσε βαθιά θλίψη και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του διπλωμάτη, τους φίλους του και στον λαό της Ελλάδας.
O πρόεδρος της Βραζιλίας Τέμερ με τον πρέσβη Αμοιρίδη:
Την βαθιά του θλίψη για τη δολοφονία του Κυριάκου Αμοιρίδη εξέφρασε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.
Ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Βραζιλία Κυριάκος Αμοιρίδης δολοφονήθηκε τη Δευτέρα βόρεια του Ρίο σε ένα «έγκλημα πάθους» που είχαν προσχεδιάσει η σύζυγός του και ο εραστής της, μέλος μιας μονάδας των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επιθεωρητής Εβαρίστου Πόντσι, ο οποίος ηγείται της έρευνας για την υπόθεση.
Ο Κυριάκος Αμοιρίδης αγνοείτο από το βράδυ της Δευτέρας και η 40χρονη σύζυγός του Φρανσουάζ κατήγγειλε την εξαφάνισή του στην αστυνομία την Τετάρτη.https://youtu.be/QnxchxsrO-0?t=6
<iframe width="615" height="346" src="https://www.youtube.com/embed/QnxchxsrO-0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πιθανότατα ο πλανήτης K2-18b είναι κατοικήσιμος! – Διαθέτει όλες τις ενδείξεις ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή σε αυτόν! Έχει όγκο 8,6 φορές μεγαλύτερο από τον όγκο της Γης 28.04.2024 | 20:00

  Ο πλανήτης K2-18b φαίνεται ότι διαθέτει… ζωή! Οι πρώτες ενδείξεις ζωής στον εξωηλιακό πλανήτη ήταν το 2019, όταν τα εργαστήρια της NASA εί...