Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Πλοίο με 20 τόνους καύσιμα έπεσε στις ακτές της Άνδρου

Πλοίο με 20 τόνους καύσιμα έπεσε στις ακτές της Άνδρου UPD

elikoptero-pol-naftiko.jpg

Ελικόπτερο του Πολεμικού ΝαυτικούΤα μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. | EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Σε Σισμανόγλειο και Ευαγγελισμό μεταφέρθηκαν οι 9 ναυτικοί, μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Cabrera» με σημαία Αντίγκουα Μπαρμπούντα, που προσάραξε τα ξημερώματα του Σαββάτου στις βόρειες ακτές της Άνδρου.
Και οι εννέα ναυτικοί (τρεις Πολωνοί, ένας Ουκρανός, ένας Λιθουανός και τέσσερις Φιλιππινέζοι) είναι καλά στην υγεία τους, δεν έχουν τραυματιστεί, ωστόσο κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθούν σε προληπτικές εξετάσεις.
Το πλοίο -που είναι φορτωμένο με 3,5 χιλιάδες τόνους σιδήρου και 20 τόνους καυσίμων και είχε αναχωρήσει από τη Λάρυμνα με προορισμό τη Φινλανδία- έχει προσαράξει σε βράχια των ακτών βόρεια της Άνδρου και έχει πάρει σοβαρή κλίση 45 μοιρών.
Στο σημείο σπεύδουν τρία ρυμουλκά, τα οποία αναμένεται να φτάσουν περίπου στις 3 το μεσημέρι, οπότε και θα ξεκινήσουν προσπάθειες αποκόλλησης του φορτηγού.
Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που φτάνουν μέχρι και τα 8 Μποφόρ.
Σημειώνεται ότι η απομάκρυνση των ναυτικών έγινε το πρωί με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Δίκη Μάτι: Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι - Αθωώθηκαν 15

  Newsroom   Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 09:16 Τα καμένα που άφησε πίσω της η πυρκαγιά στο Μάτι ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI Ένοχοι κρίθηκαν έξι...