Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ Βρέθηκε η άτρακτος του μοιραίου Tu-154 στην Μαύρη Θάλασσα

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ
13:46
26/12/2016
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Της Χριστίνας Φλάσκου
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik δύτες εντόπισαν συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους Tu -154 κατά τη διάρκεια έρευνας στην οποία συμμετέχουν χιλίαδες στρατιώτες, διασώστες και δύτες, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πλοία στη Μαύρη Θάλασσα. Με την εξέλιξη της έρευνας εντοπίστηκε και η άτρακτος του μοιραίου αεροπλάνου, ενώ έχουν ήδη ανασυρθεί 11 θύματα, εκ των οποίων ορισμένα φορούσαν σωσίβια. Ήδη οι εμπειρογνώμονες εξετάζουν τέσσερα σενάρια ως πιο πιθανά για το αεροπορικό δυστύχημα 
Όπως αναφέρεται τα συντρίμμια βρέθηκαν σε βάθος περίπου 30 μέτρων και σε απόσταση ενός μιλίου από τις ακτές, ενώ ορισμένα από αυτά έχουν ήδη ανασυρθεί στην επιφάνεια. Οι δύτες βέβαια συνεχίζουν τις έρευνες στο βυθό της θάλασσας. Παράλληλα όμως ψάχνουν και για τα μαύρα κουτιά, που θα δώσουν απαντήσεις για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας.
Σύμφωνα μάλιστα με σημερινές δηλώσεις τόσο του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, όσο και του Ρώσου υπουργού Μεταφορών θεωρείται απίθανο το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας.
Πιο συγκερκιμένα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ: «οι ερευνητές εξετάζουν όλες τις υποθέσεις. Επί του παρόντος, καμιά εκδοχή δεν διαφαίνεται ξεκάθαρα. Είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι με βεβαιότητα. Αλλά όπως γνωρίζετε, η τρομοκρατική ενέργεια δεν περιλαμβάνεται στις κύριες εκδοχές που εξετάζουμε», ενώ ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του υπουργού Μεταφορών, Μαξίμ Σοκόλοφ: «μπορεί να υπάρχουν πολλές αιτίες, τις οποίες αναλύουν εμπειρογνώμονες και η ομάδα ερευνών», είπε προσθέτοντας ότι οι θεωρίες περιλαμβάνουν από το ανθρώπινο λάθος, μέχρι πιθανό πρόβλημα με τα καύσιμα. «Προς το παρόν, τα βασικά σενάρια δεν περιλαμβάνουν την τρομοκρατική ενέργεια», τόνισε.
Τα τέσσερα σενάρια που εξετάζουν οι εμπειρογνώμονες
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας τέσσερις είναι οι πιθανότερες εκδοχές  για τη συντριβή του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα, μεταξύ των οποίων είναι η τεχνική βλάβη και το ανθρώπινο λάθος.
Παράλληλα, οι ερευνητές εξετάζουν την πιθανότητα να διείσδυσε κάποιο ξένο αντικείμενο στον κινητήρα του Tu-154, να απώλεσε το αεροσκάφος ισχύ λόγω της κακής ποιότητας των καυσίμων, να παρουσίασε μηχανική βλάβη ή να έκανε κάποιο λάθος χειρισμού ο κυβερνήτης του.
 
Σύμφωνα, μάλιστα, με την FSB, έχουν βρεθεί αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας και έχουν κληθεί να καταθέσουν. Υπάρχει επίσης βίντεο, τραβηγμένο από κάμερα στο παρμπρίζ αυτοκινήτου, το οποίο εξετάζεται.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πιθανότατα ο πλανήτης K2-18b είναι κατοικήσιμος! – Διαθέτει όλες τις ενδείξεις ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή σε αυτόν! Έχει όγκο 8,6 φορές μεγαλύτερο από τον όγκο της Γης 28.04.2024 | 20:00

  Ο πλανήτης K2-18b φαίνεται ότι διαθέτει… ζωή! Οι πρώτες ενδείξεις ζωής στον εξωηλιακό πλανήτη ήταν το 2019, όταν τα εργαστήρια της NASA εί...