Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Πολιτικό θέμα προκαλεί η υπόθεση Σώρρα

Πολιτικό θέμα προκαλεί η υπόθεση Σώρρα

Θέση γύρω από την αναστάτωση που έχει προκληθεί με την υπόθεση Σώρρα πήρε σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση, εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες «από οποιονδήποτε προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την άγνοια και, πολλές φορές, την απόγνωσή του».
Σύμφωνα με τη «γαλάζια» παράταξη, «η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο δεν περιλαμβάνει θαυματοποιούς», αν και «τέτοιου είδους αντιλήψεις ανέδειξαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ., με τις γνωστές συνέπειες για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία».
Ακολούθησε δήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που κάνει λόγο για το «απατηλό και επικίνδυνο φαινόμενο Σώρρα» και αναρωτιέται: «Πόσο ακόμη θα επιτρέπεται  ο εμπαιγμός του επίσημου Κράτους και της ίδιας της Δικαιοσύνης; Πότε -επιτέλους- θα υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση για τη συνεχιζόμενη εξαπάτηση πολιτών;»
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων έρχονται μία μέρα μετά την εισαγγελική παρέμβαση για το μπαράζ εξώδικων δηλώσεων οπαδών του Σώρρα γιατί οι εφορίες και τα ταμεία δεν δέχονται το... ομόλογο του «επιχειρηματία» για την εξόφληση των χρεών τους...
Οι συγκεκριμένοι οφειλέτες επικαλούνται δικαστική απόφαση του 2013 (σ.σ. ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του Άδ. Γεωργιάδη, ο οποίος όμως δεν κλήθηκε ποτέ να καταθέσει) με την οποία το Η' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αποδέχτηκε τους ισχυρισμούς του Σώρρα ότι διαθέτει... 600 δισ. ευρώ και τα παρέχει για την εξόφληση οφειλών των ιδιωτών και του δημοσίου χρέους της χώρας.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση του Πλημμελειοδικείου, «ουδόλως αποδείχθηκε η ανυπαρξία του ανωτέρω χρηματικού ποσού ή η πλαστότητα των τίτλων που το ενσωματώνουν», καθώς «εξάλλου, ουδέποτε υπήρξε πρόθεση των κατηγορουμένων να προκαλέσουν σύγχυση στην κοινή γνώμη, παρά τούτοι κινήθηκαν αποκλειστικά από αγαθά κίνητρα και, συγκεκριμένα, ωθούμενοι από την επιθυμία τους να βοηθήσουν το κράτος»
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση βρέθηκε αντιμέτωπος με τις εισαγγελικές αρχές και ο διοικητής του τέως ΟΑΕΕ επειδή δεν δέχτηκε τα ομόλογα του... δισεκατομμυριούχου.
Συγκεκριμένα, το 2015 εισαγγελέας της βόρειας Ελλάδας διέταξε εναντίον του ΟΑΕΕ και του ίδιου του τέως διοικητή του, Δημήτρη Τσακίρη (σημερινός υποδιοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης) τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης επειδή δεν έκανε αποδεκτά τα αιτήματα πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών από κομιστές των «ομολόγων Σώρρα»!
Από πλευράς υπουργείου Οικονομικών, η Υπηρεσία Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων διενήργησε προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας, ενώ τα αποτελέσματα διαβιβάστηκαν αρμοδίως στις εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ενέργειες και ως εκ τούτου καλύπτονται από το απόρρητο της ποινικής προδικασίας.
Ταυτόχρονα, όπως έγινε γνωστό, η Διεύθυνση Εισπράξεων του υπουργείου Οικονομικών απέστειλε προς τις ΔΟΥ εγκύκλιο με την οποία παρείχε οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού όλων αυτών των εξώδικων δηλώσεων που καταθέτουν οι οφειλέτες-οπαδοί του «επιχειρηματία» ζητώντας τη διαγραφή των οφειλών τους, επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα του Νομικού Συμβουλίου του υπουργείου Οικονομικών.
Και ενώ κινητοποιήθηκε επιτέλους ο κρατικός μηχανισμός για να διερευνηθεί ο φάκελος Σώρρα, ο ίδιος καλεί μέσω facebook την ελληνική Βουλή να τον προσκαλέσει να παρουσιαστεί δημόσια για να δώσει εξηγήσεις. Ζητάει, μάλιστα, να του αποδοθούν κατηγορίες αν υπάρχει κάτι επιλήψιμο ή παράνομο σε όσα ισχυρίζεται.
«Εάν πάω εκεί μέσα δύο πράγματα θα συμβούν: ή θα πρέπει να λέω ψέματα και θα με δέσουν ή όλοι τους λένε ψέματα και είναι προδότες και θα πρέπει να τους δέσουν» , αναφέρει χαρακτηριστικά και δηλώνει έτοιμος να συμμετάσχει σε... debate ένας εναντίον 300!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας – Εκκενώνονται χωριά

  Ελλάδα Μάχη από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο – Κάηκε Πυροσβεστικό όχημα – Στο Ξυλόκαστρο εσπευσμένα ο Αρ...