Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ! Διεσώθηκαν και οι οκτώ εγκλωβισμένοι στην Ιταλία (ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ! Διεσώθηκαν και οι οκτώ εγκλωβισμένοι στην Ιταλία (ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

20. Ιανουαρίου, 2017 Slider ΕκτύπωσηΜέγεθος Κειμένου: 
ΕΚΤΑΚΤΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ζωντανοί ανασύρθηκαν και οι οκτώ εγκλωβισμένοι στο ξενοδοχείο στην Ιταλία που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους, αν και έχουν τεθεί σε επιφυλακή τα χειρουργεία των νοσοκομείων στις πόλεις Πεσκάρα και Λ” Άκουιλα. Κατάφεραν να σωθούν επειδή προφυλάχθηκαν κάτω από οροφή μέσα στην κουζίνα του ξενοδοχείου.
Πρόκειται για τρεις άνδρες, τρεις γυναίκες και δύο παιδιά, ηλικίας 6 και 11 ετών. Κατάφεραν να παραμείνουν ζωντανοί διότι έμειναν κάτω από μια σοφίτα, στο χώρο της κουζίνας όπου υπήρχε αρκετό οξυγόνο για να αναπνέουν.
«Μόλις μας είδαν ήταν τρισευτυχισμένες, δεν μπορούσαν να μιλήσουν», είπε ο Μάρκο Μπίνι, ένας απ’ τους διασώστες για τη μάνα και την κόρη της που εντόπισαν πρώτες. «Απ’ τα μάτια τους καταλάβαινε κανείς τη συγκίνησή τους που μας αντίκρισαν. Τις βρήκαμε στο χώρο της κουζίνας και μετά σώσαμε και τα άλλα άτομα», συμπλήρωσε.
Eight found alive at Rigopiano, including two kids Eight found alive at Rigopiano, including two kids Eight found alive at Rigopiano, including two kids
Οι επιζώντες είχαν ανάψει φωτιά για να επιβιώσουν και κατάφεραν να βρουν και κάτι για να φάνε. Απ’ τον καπνό τους εντόπισαν τα σωστικά συνεργεία. «Αρκούσε να δει κανείς τα πρόσωπά τους για να καταλάβει τι πέρασαν», δήλωσε ένας πυροσβέστης.
Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, το κοριτσάκι είναι ένα από τα δυο παιδιά του διασωθέντα που κατάφερε να σημάνει συναγερμό, την Τετάρτη το απόγευμα. Τη στιγμή που το ξενοδοχείο επλήγη από την χιονοστιβάδα, ο διασωθείς είχε βγει απ” αυτό και κατευθυνόταν στο αυτοκίνητό του για να πάρει ένα κουτί με φάρμακα.
Το κοριτσάκι που απεγκλωβίστηκε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Άκουιλα μαζί μ’ ένα άλλο άτομο, ενώ άλλοι πέντε επιζώντες μεταφέρονται στην Πεσκάρα. Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η κατάσταση της μικρής είναι σοβαρή και γι’ αυτό αναγκάστηκε να μεταφερθεί στην πρωτεύουσα της περιφέρειας Αμπρούτσο.
Οι διασώστες κατάφεραν επίσης να ανασύρουν ζωντανά και τα δύο σκυλιά του ξενοδοχείου, ονόματι «Λύκος» και «Σύννεφο».
Εδώ πρέπει κανείς να πει ένα μεγάλο μπράβο στους διασώστες οι οποίοι έσκαβαν  ακόμα και με γυμνά χέρια κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.
Εξοπλισμένοι με φτυάρια, αλλά και με γυμνά χέρια, οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της πυροσβεστικής έσκαβαν  πυρετωδώς γνωρίζοντας ότι δίνουν μια απεγνωσμένη μάχη με το χρόνο. Παράλληλα ήταν  υποχρεωμένοι να εργάζονται σ” ένα ασταθές περιβάλλον, υπό τον διαρκή κίνδυνο μιας νέας κατολίσθησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένα βήμα πριν την απάντηση του Ισραήλ και το άνοιγμα της «πύλης της Κολάσεως» στη Μέση Ανατολή- Aυτές είναι οι δυνάμεις που παρατάσσονται

  α Το μεγάλο ερώτημα στην διεθνή κοινότητα είναι το πόσους πυραύλους έχει ακόμα το Ιράν Το Ιράν μετά τις επιθέσεις του Απριλίου έκανε ένα α...